Vi har 36 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Interessante fakta om natur og dyr
I nord er det lengst sol på St Hans, men hva med tropene? Hva skjer der, f eks i ferieparadiser som Thailand og Filippinene? Greit å vite når du skal på ferie.

Hvis du noen gang har sukket søtt ved synet av en vakker rød rose, eller knurret irritert over å bli stoppet av et rødt lys i en travel hverdag, kan det være morsomt å vite at fargen rød, og ordet red, har blitt brukt allerede lenge før egypterne reiste pyramidene.

De fleste av oss vet at sommerfugler er vakre og finnes i alle regnbuens farger; at vingene er skjøre og at de er larver før de springer ut i glade mønstre. Jeg vet også at her nede i Spania flakser det forbi noen arter jeg ikke har sett hjemme i Norge, jeg vet at de ikke biter og lever av nektar, men ikke stort mer.

Delfiner er smarte, sosiale og vakre dyr, men visste du at de også jobber for den amerikanske marinen?

En delikatesse med mange hemmeligheter

Blekkspruter er for mange synonymt med en delikatesse. Den har mange ulike navn utfra størrelse/type og hvordan den er tilberedt og det er så mye som ca. 800 typer av blekksprut. I Korea er levende blekksprut «sannakij» synonymt med en delikatesse. Men det er ikke helt ufarlig – blekkspruten må spises fort så du ikke kveles av fangarmene, med andre ord, noe for spesielt interesserte.

Mose

Written by

MOSE, ET LITE ORD MED STOR BETYDNING FOR MILJØ OG KLIMA

Moser vokser for det meste på landjorden. Men det finne enkelte arter som vokser på ferskvann også. I Skandinavia er vi vant med torvmoser på myr, i fjellet og ikke minst i skogen. Du er kanskje så vant til å se mose at du ikke tenker over det når du ferdes rundt i naturen. Mose tilhører planteriket. Noen forveksler mose med lav, men lav tilhører soppriket. Mose kan vokse på steiner, trær, døde trær og er svært hardføre.