Vi har 33 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Musikk som del av den kulturelle verden

Musikk (9)

Det er søndag og danseaften i Albir. Ved Cuba Bar strømmer folk til for å svinge i valsen. For her er det smektende latinske rytmer som gjelder! Snart er lokalet fylt opp. Det samme er bordene ute. Med sitt karismatiske vesen har musikeren Rafael Lopez fra Venezuela publikum i sin hule hånd fra første til siste minutt.

Enten du er turist, fastboende eller klimaflyktning har du sikkert opplevd flamenco i Spania. Det er en dans som utøves mange steder og har mange ulike nivåer av utførelse.

Martine Kraft er på kysten sammen med sin medspiller og partner Nils Jørgen. Hun spilte i Torrevieja på JN Mullins og sier hun får en god respons i Spania, både fra spanjoler og utlendingene her.

Cristina Rico er en kjent skikkelse i Altea. Nylig opptrådte hun ved Casa Vital under de spansk-norske dagene. Tre ganger i uken spiller hun ved en restaurant i Albir. Men artisten har også deltatt på musikkfestivalen i Haugesund. Hun har bodd sju år i Tyskland og spilt i New York såvel som i Las Vegas.

Vi kommer til stengt dør. Klokken er bare 15.00. Men etter å ha banket grundig på, åpner eier og driver Neil Whiat for oss. Man er jo ikke helt i gang så tidlig….

DROTTNINGHOLMS BAROCKENSEMBLE

bildades av altviolinisten Lars Brolin 1971. De sex ursprungsmusikerna satte som mål att spela 1600- och 1700-talsmusik på tidstrogna instrument. Idag har antalet medlemmar växt och man kan som mest presentera en orkester med både stråk, blås, slagverk och pukor. Konsertmästare för ensemblen är violinisten Nils-Erik Sparf, som även är primarie i Uppsala Kammarsolister, samt Stefan Lindvall som är frilansmusiker med Norge, Sverige och Danmark som bas.

Den 27. januar 1756 så Mozart dagens lys i Salzburg, en del av fyrstebispedømmet. Han foreldre var en kjent fiolinlærer og komponist, Leopold Mozart fra Bayern. Hans mor var Anna Maria, fra Salzburg.

Vi er nok alle kjent med gitaren, det som kanskje er verdens mest populære instrument. Denne artikkelen skal kort gjennomgå dens utvikling til å bli det instrumentet den er i dag.

”Himmelsk”, sier noen. ”Dårlig”, sier andre, for jazz er både elsket og hatet. ”Det kommer an på hvilken jazz”, sier andre.

Smaken er forskjellig – og det er også sant at ulike typer jazz er svært forskjellig. Derfor gir vi deg denne raske oversikten over hva jazz egentlig er.