Vi har 50 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Nytt om motetrender

Mote (28)

Hva vi foretrekker å pryde føttene våre med, er gjerne en gjenklang av hva vi finner i sesongens trender innen kles-moten. Denne våren og sommeren er inspirert av mange kulturer, og da blir gjerne stilen litt etnisk med mange farger og mønstre.

Hvert nytt år og sesong bringer med seg nye trender for klær og tilbehør – også for briller. Her får du en oversikt over siste nytt, så du alltid kan alltid ser oppdatert ut med tøffe briller! Gakk hen til nærmeste optiker på kysten – det koster jo også mye mindre enn i Norden. Våre eksempler er hentet fra vår annonsør Specsavers Opticas..

Jul og Nyttår er jo høydepunkter for glede og markeringer. Julen har alltid vært viktig – en markering av samhold, noe å glede seg i den aller mørkeste tiden; en tid til å stoppe opp og reflektere litt over livet – symbolisert ved Jesusbarnet. Så har vi Nyttår; da vi legger et kapittel bak oss, og starter på ny med blanke ark. I alle fall føles det slik på Nyttårsaften.

80-tallet i vinden og ut i kulden

Skal vi tro de store motemagasinene, stil-bloggerne og trendsetterne på gatekafeene, vil årets høst og vintermote holde deg varm og lun men samtidig stilig.

Årets bademote er mer spennende enn noensinne, det finnes noe for hver lommebok og for enhver kroppsform. Velkommen, deilige følelse av sommerferie!

Briller er kult. Tidligere var det ikke spesielt morsomt for den som var avhengig av briller. Utvalget var begrenset og det er synd å si at brillene på 50 og 60 tallet var spesielt kledelig. Det ble ofte «han eller hun med brillene», nokså stigmatiserende. Og var man ikke helt avhengig av briller, brukte man dem ikke.

Ved hovedkvarteret til Smash i Barcelona hersker det en travel stemning. For herfra designes det klær som sendes ut til butikker i hele verden! Totalt sender Smash daglig ut 20 000 plagg fra hovedkvarteret i Barcelona! Klærne distribueres for en stor del via internasjonale show-rom rundt omkring i verden. Smash leverer klær til 66 land verden over. Også Russland , Canada og USA står på forsendingslister.

Om MOMAD METROPOLIS

MOMAD METROPOLIS er en del av Mercedes Fashion Week (MFW) i Madrid og ble avholdt nå i september. Dette er en messe for profesjonelle – det vil si at den er ikke åpen for publikum i normal forstand. Jeg ville likevel skrive noe ord om messen ut fra et generelt perspektiv.

Kjære leser.
I denne spalten ser vi, som overskriften sier, på trender og tips fra motenes verden. Men til forskjell fra mange andre vil jeg fokusere på den normale kvinne. Den ekte, virkelige kvinnen som jeg møter hver dag. Dere er grunnfjellet som bærer på deres skuldre hverdager og familier, utfordringer og tunge stunder. Men dere fortjener også å føle dere fornøyd med dere selv. Det er ikke bare et spørsmål om klær, men som vi vet; klær skaper folk. Så fortsett og gjenskap dere selv gjennom garderoben. Det er vel fortjent!

Kjære leser.
I denne spalten ser vi, som overskriften sier, på trender og tips fra motenes verden. Men til forskjell fra mange andre vil jeg fokusere på den normale kvinne. Den ekte, virkelige kvinnen som jeg møter hver dag.

I Albir har nordmenn innen mote og skjønnhet turt å starte egen virksomhet i krisetider. De har funnet et marked og en nisje. Og de er ikke rammet av den økonomiske krisen.

I hovedgaten i den nordvestlandske byen Molde holder en like sjarmerende butikk kalt Caramel til. Innehaver Katrine Mikkelsen drar hyppig til Costa Blanca for å håndplukke varer til butikken sin. For i La Nucia har hun nemlig sin egen leverandør!

Side 1 av 3