Vi har 45 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Hans Petter Fjugstad: Utstiller på spansk-norske dager

Written by

Den norske maleren Hans Petter Fjugstad stilte i november ut på de spansk -norske dagene i Alfazs del Pi. Tilsammen besto utstillingen i Casa Cultura av 24 oljemalerier og 13 i acryl eller papir. Fjugstad benytter ulike teknikker når han maler. Selv betegner han sjangeren som klassisk figurativ surrealistisk. Fjugstad er bosatt i gamlebyen i Altea.

  Hjemmet hans er kombinert bolig og atelier. -Jeg må male hele tiden. Det er som en sykdom. Så er da også Fjugstad en svært produktiv kunstner. Overalt henger store og små verker. Fjugstad har en rekke utstillinger bak seg, blant disse også separatutstillinger i Spania. Men han har også arbeidet med film og da blant annet reklamefilmer. Lærermesteren hans var professor Jan Valentin Sæter ved kunstakademiet i Oslo. Fjugstads verker henger i dag både i inn-og utland. Spania er heller ikke det eneste landet hvor Fjugstad har arbeidet og bodd. Han har bodd i USA, Italia og i Danmark foruten Norge. I USA arbeidet han med film. Til sammen har han produsert og regissert 250 filmer, som omfatter både reklame og dokumentar for norsk fjernsyn.

 

 

Underviser 

Når ikke maleren er hjemme hos seg selv og maler, underviser han. Blant annet består elevene hans av små barn som får utfolde seg under kyndig veilledning ved den norske barnehagen i Albir.

Malerkurs i herskapelige omgivelser 

I rederen Jon Fredriksens tidligere bolig kan både nybegynnere og viderekomne få undervisning. Fjugstad hevder at alle kan lære å male.

-Det handler om å se, sier han. Og så må man lære noen teknikker. Tidligere hadde jeg elever hjemme hos meg selv, men nå har vi flyttet kursene til denne herskapelige boligen på Foya Blanca. Her kan alle som har lyst melde seg på. Kursene foregår ettermiddag to ganger i uken, men etter avtale kan jeg også ta elever dagtid.

Man kan sende en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom man vil melde seg på. Her er alle hjertelige velkomne, avslutter han.

Den andre utstilleren er den prisbelønnede spanske kunstneren Alberto Romero Villalba, som er bosatt i Polop. Blant annet vant han den prestisjetunge Premio Goya i Madrid.

Ellers besto den spansk-norske uken av både konserter, bokbad, mat og vin. Hans Petter Fjugstad: Utstiller på spansk-norske dager