Vi har 26 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Innblikk i malerkunsten

Malerkunst (10)

I juni måned startet mor og datter opp en sjarmerende liten multi-artist-forretning i Altea og under navnet Creapop. Marion Gonzalez og Martina Carcia ville starte noe annerledes og kreativt i en by som fra før av har utallige gallerier og kunsthåndverksbutikker. Dette skulle resultere i en miks av litt av hvert.

På veggene har lokale kunstnere fått plass. Her henger  malerier og akvareller av Pepe Davent, Maria Gaur,  Ivan Lucas og Anne-France Bossard. Vinylkunsten til  Asle Anfinnsen har fått plass på en vegg. I montere henger smykker laget  av Martina selv og av Isa Jewellery.  Martina maler på glass og  dekorerer klær og interiørartikler som også pryder butikken.

Den norske maleren Hans Petter Fjugstad stilte i november ut på de spansk -norske dagene i Alfazs del Pi. Tilsammen besto utstillingen i Casa Cultura av 24 oljemalerier og 13 i acryl eller papir. Fjugstad benytter ulike teknikker når han maler. Selv betegner han sjangeren som klassisk figurativ surrealistisk. Fjugstad er bosatt i gamlebyen i Altea.

The Cultural Foundation Frax Valencia er en privat stiftelse som ble dannet i 2009. Stiftelsens mål er å styrke turisme og økonomi ved å fokusere på kultur, vitenskap og kunst. Dette gjøres gjennom utstillinger, konserter, konferanser og aktiviteter. Stiftelsen deler også ut premier og stipender. Frax holder til i Albir. I år har stiftelsen hatt flamenco såvel som Abba og Beatleskonserter på agendaen. De har arrangert foredrag og kunstutstillinger. En av årets utstillere var den franske kunstnerenEricDoireau. « W h i t e Expressive painting & sculpture».

Asle Anfinnsen har etter mange år endelig nådd målet om å kunne leve av kunsten sin. Særlig har vinylplatekunsten hans vakt stor interesse. Nå har Askimkunstneren fått langsiktig kontrakt ved det nye galleriet Creapop i Altea. I tillegg stiller han også ut både ved Tapitas Jazz og Undergroud.

I Malaga kan du se noen av Picassos mindre kjente kunstverk i et fantastisk palass med blomstrende have, og arkeologiske hemmeligheter fra en svunnen tid i kjelleren.

"Kunst gir oss muligheten til å finne oss selv og miste oss selv på samme tid" — Thomas Merton, ”Vi ser alle på de samme tingene, likevel ser vi forskjellige ting" — Claude Monet

Frem til 22.7 stiller billedkunstneren Caro Guarinos ut bilder under tittelen “Utvalgte verk med tema Havets lengsler.” Slik sett er jo Orihuela Costa et naturlig valg!

Spanias første store maler og landets mest representative kunstner i det 16.århundre. El Greco var opprinnelig fra Kreta. På Kreta studerte han ikon-maling. Hans opprinnelige navn var Domenikos Theotokopoulos. Han studerte også i Italia under Tizian før han reiste til Spania.

Spansk kunstner fra Malaga. Regnes som en av de største kunstnere på 1900 tallet. Maler, tegner, grafiker, keramiker og billedhugger. Kjennetegnes ved en stadig søken etter nye uttrykksmåter.

Spansk maler og grafiker fra Aragon. Regnes som den moderne kunstens far. Arbeidet ved hoffet i Madrid store deler av sin virketid. Portrettmaler, karikaturtegner ofte med et uttrykk av galskap og gåtefullhet. En meget personlig stil.