Vi har 56 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Presentasjon av kultur i ulike deler av verden
Filosofi

Filosofi

Man kan selvsagt bli svært filosofisk etter noen øl, og hva er da mere naturlig å filosofere om enn selve ølboksen? Hva sier den om den verden vi lever i?

Det vi gjerne kaller inspirasjon er en sinnstilstand der du føler en sterk lyst til å gjøre noe. Du føler deg uovervinnelig, sansene er konsentrert og forsterket rundt det du brenner for.

Middelhavet er jo blant de mindre havene – og rundt dette havet befinner det seg nå mange farer. Fundamentalister har overtatt territorier i Libya og Syria, mens de ellers befinner seg «under jorden» som hemmelige celler i de andre landene rundt havet.

Den materialistiske epoken er inne i sin sluttfase. For å unngå at den bryter sammen må vi raskest mulig transformere dette kulturnivået opp på det neste trinn.

Påskefeiringen i Spania er helt annerledes enn vi er vant til fra Skandinavia. Er du i Spania på denne tiden, er det vel verdt å legge turen til sentrum i de ulike byene disse dagene.

Den materialistiske epoken er inne i sin sluttfase. For å unngå at den bryter sammen må vi raskest mulig transformere dette kulturnivået opp på det neste trinn

Camino Real de Invierno er et godt alternativ til den sterkt beferdete Camino Francés, som tar av ved Ponferrada, ved grensen mellom Castilla y Leon og Galicia, og går vestover for å slutte seg til Via de la Plata ved Laxe, et par dagsmarsjer syd for Santiago. Dette fordi det på vinterstid kunne være ganske vanskelig, ofte umulig, å krysse fjellkjeden Sierra de Courdel ved O Cebreiro, lenger nord på grensen mellom Castilla y León og Galicia.

Dagens pave er jesuitt. Frans er en av kirkens «elitesoldater» - kun 17 000 i hele verden i dag; få – men effektive.

Så effektive at ordenen ble forbudt i Norge gjennom selveste Grunnloven i 1814. Forbudet ble faktisk først opphevet i 1956 – og da som en betingelse for å bli medlem av Europarådet. Så den katolske kirkens spydspiss var fryktet.

Porto – gammel, vakker og bratt

I slutten av mai gjennomførte Lisbeth, Tormod, Unni, Camila og Eivind en tolv dages vandring fra Porto til Santiago. Norwegian brakte oss til Lisboa, og det var greit å ta toget videre til Porto. Med en hastighet på 200 km i timen tok det kun tre timer å nå startstedet. Jernbanestasjonen Sao Bente er en stor opplevelse i seg selv og regnes for en av de vakreste i verden.

Provoserende spørsmål? Naturligvis. Men kristendommen utgjør uansett en viktig del av vår kulturarv – og er derfor en betydelig del av svaret på «hvem vi er» - enten vi liker det eller ikke.

Vi fortsetter å stille umulige spørsmål, og denne gangen gjelder det om det er mulig å forflytte seg fysisk frem og tilbake – for eksempel i sitt eget liv. All logikk tilsier jo at svaret er «nei» - eller for å presisere – all kjent logikk tilsier dette.

Trodde du at svaret på spørsmålet over var selvsagt? Da skal vi servere deg et lite mysterium - som er godt dokumentert.

 Vi skriver endel artikler om kultur og naturminnesemerker som er oppført på verdensarvlisten til UNESCO. Men hva er egentlig verdensarvlisten ? Og hvem er det som bestemmer hva som skal kalles verdensarv?

Side 1 av 2