Vi har 30 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Aktuelle artikler om Latin-Amerika

Latin-Amerika (23)

Til argentinsk presse forteller Bjørn Kjos i Norwegian om satsingen i Argentina; et ideelt feriemål, som han sier; «ett av mine favorittland»: Nå kommer det billige billetter både til og i Argentina.4.9.18 starter billettsalget innenlands i landet, og 16.10 går første innenriksfly. I tillegg utvides ruten London-Buenos Aires fra 4 til 7 dager i uken. Forvent deg gode tilbud, reklamerer Kjos.

Fagforeningene hadde “møter” på flyplassen i Buenos Aires 6.9.17, mens Norwegian presenterte sine planer på en åpen høring.  117 flyavganger ble stanset, og det er faktisk FØR første lavprisfly.

Jagerflyver og advokat Bjørn Kjos rir igjen! Denne gangen er det i Argentina det skjer, etter at utfordringene i USA er bragt under kontroll.    Ifølge spanske El Pais brygger det opp til streik mot Norwegian i protest mot selskapets inntreden i landet.

Vakkert og idyllisk, men også nedslitt og skitten. Dystert grått som glir over i glade karibiske sukkertøyfarger som turkis, grønt, blått og gult. Nytt møter gammelt, og overalt hører du de cubanske rytmene.

Sett Utenfra skriver om Latin-Amerika siden man må forstå dette kontinentet for å forstå Spania; det er en felles kultur og ett språk, selv om det juridisk er forskjellige stater.

Cuba er svært aktuell i nyhetene. Det spansktalende landet med vel 11 millioner ligger 150 kilometer utenfor Florida i USA – og dets kommunistiske styre har vært kilde til stor irritasjon på fastlandet.

Chile er et spennende land omtrent så langt det går an å komme fra Norden. Da tidligere norsk statsminister Gro Harlem Brundtland skulle bli kvitt Reiulf Steen, en brysom rival, sendte hun ham som ambassadør til Chile.

Ifølge legenden ble drinken Cuba Libre til under amerikanernes krig mot spanjolene, og påfølgende okkupasjon av Cuba. Den er en drink hvor Cuba møter USA….helt konkret; man blander sukkerbrennevin (rom) med Coca Cola.

CUBA LIBRE er en fortreffelig drink, med sin egen artige historie. Dessverre må cubanerne henfalle til drinken for å oppleve frihet. Cuba er blant de siste kommunistiske diktaturene, men også der løsnes det langsomt opp.

Uruguay er et lite land med en hovedstad som ligger rett over elven fra Buenos Aires, Argentinas hovedstad. Mens Argentina etter annen verdenskrig har gjort sitt beste for å ødelegge egen fremtid, fremstår lille Uruguay som et lysende eksempel på hvor fort man kan rette opp noe som er skakkjørt. Slik er Uruguay vel verdt et studium.

Joda, Colombia er nok en av verdens største aktører på narkotikamarkedet. Men landet har mye mere å by på enn som så.

India var omtalt som «juvelen i det britiske imperiet». Peru hadde en tilsvarende stilling i det spanske imperiet – og også i dag funkler juvelen – etter en opprenskning for noen år siden. Men det er betydelige utfordringer som kan føre til krise; men enn så lenge har spanske «økonomiske flyktninger» det perfekt i dette oversjøiske paradiset.

Panama er et spennende land – og hadde tidlig en nøkkelrolle i det spanske imperiet. I dag kjenner nok de fleste landet som vert for Panama-kanalen; samt kanskje for sin store handelsflåte under «bekvemmelighetsflagg.» Og sant nok, dette er to svært viktige sider ved Panama. Men la oss begynne litt tidligere.

Side 1 av 2