Vi har 37 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Politisk situasjon og tradisjonelt liv i Afrika

Afrika (5)

Marokkanske kvinner er ofte forbundet med mystikk, hemmeligheter, gammel kunnskap og eksotisk skjønnhet. Å løfte på et muslimsk slør i undring over hva som skjuler seg under, er en fascinerende tanke.

kartzimbabweSør-Afrika fikk 11.09.08 i stand en avtale om makdeling i Zimbabwe mellom Mugabe og opposisjonen. Opposisjonen hadde vunnet valget - likevel fortatte Mugabe med det meste av makten. Avtalen viste at Kenya dessverre viser vei! Også der tapte den sittende presidenten, og etter mye vold måtte oposisjonen godta en avtale om deling av makten. Det positive er at ikke alle i Zimbabwe liker avtalen. Det viser at i alle fall noen tenker også på demokratiet.

Hvordan kan himmel og helvete fungere rett ved siden av hverandre?

Se på Sør Afrika og Zimbabwe!

Sør Afrika – Afrikas supermakt – fungerende demokrati og sterk økonomi, med masse innvandrere fra fattige nabostater.

Zimbabwe – i utgangspunktet vel så bra som Sør Afrika, men ødelagt av President Mugabe.

Algerie, Russland og Norge er de tre viktigste gassleverandører til Europa. Det som skjer i Algerie får derfor også virkninger for norsk økonomi. Nå har Algerie endret grunnloven – og den sittende presidenten kan fortsette en tredje periode. En fornyelse hadde vært langt å foretrekke! Det arabiske opprøret har startet i Algerie - ikke uten grunn!

Sjefen for etteretningen i utlandet deltok på en konferanse med islamske ledere fra Spania og Italia i Marokko. Konferansen fant sted i Marraquech, en by nordmenn ellers forbinder med hyggelige ferieopplevelser.