Vi har 213 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Salg og utleie av bolig i Spania

For første gang anbefaler vi en konkret leilighet i Spania – men det er fordi at dette er et virkelig «kupp». Ordet er ofte misbrukt – men her har du virkelig sjansen.

Vi har det så heldig å bo i et turistområde hvor været er fint nesten hele året og hvor man derfor kan nyte ferie og fritid hele året. Mange av våre kunder har kontaktet oss med spørsmål angående utleie. Mange er i tvil om hvilke regler som gjelder hvis man vil leie ut boligen i den tid man selv ikke har anledning til å benytte denne.

Vi besøker Gry Anette Kolstad i Kolstad Property første mandag etter det har vært messe rett utenfor hennes kontor. Gry er smilende og full fart selv etter å ha vært messearrangør på lørdag; inklusive «utstiller-samling» utover kvelden etter at publikum var gått hjem. For skal man skape miljø i næringslivet, må man jo møtes.  Hennes fireåring ble hentet hos barnevakten ut på formiddagen søndag – og syntes nok at mamma hadde vært vel lenge borte akkurat da.

Ønsker du en grei leilighet, som også vil treffe godt i utleiemarkedet? Best avkastning får du om leiligheten ikke er alt for dyr. Vi tok en kikk på en leilighet som ligger ute for 85 000€.

En av de viktigste avgjørelsene vi tar i løpet av livet vårt er kjøp av bolig. Vi pleier å velge boligen utifra forskjellige kriterier som beliggenhet, planløsning, solforhold og naturligvis prisklasse. Men når vi tar beslutningen, tenker vi overhodet på de naboer vi kommer til å få og de regler som gjelder for beboerforeningen? I de fleste tilfeller pleier vel svaret å være nei.

Mange går oppe i det kolde nord og drømmer om DET GODE LIV I SPANIA, men udbuddet af boliger er stort og i hvilket område skal man købe, der er mange spørgsmål der så dukker op, hvilken bolig skal man købe, skal det være en ny bolig eller brugt, skal det være en der evt. kan udlejes, bør man finansierer købet eller ikke, hvad er omkostningerne ved at have en bolig i Spania.

Hvordan man jobber med en advokat i denne sammenheng og hva er advokatens rolle?

Adrian Moore i Sangria Properties er blant de få som virkelig kan utleiemarkedet. Dette er nemlig hovedaktiviteten i firmaet; ved siden av salg. Ofte går de to aktivitetene hånd i hånd, forstår vi. Vi treffer han på en kafe og spør:

Det ser ut til at det i år har kommet en fin julegave til skatteytere og kjøpere av eiendommer i valenciaregionen. Den kommer i form av en dom avsagt av valenciaregionens høyesterett. Det har de siste to år vært en meget stor del av eiendomskjøperne som har fått sin eiendom revaluert av det regionale skattedepartement. Kjøperne har fått beskjed om at eiendommen de har kjøpt ikke er registrert med "reell verdi" og dermed har departementet forhøyet verdien med påfølgende ekstra skatt.

Vi har før skrevet om PSG som lager vinduer og dører lokalt for Torrevieja og omegn. Nå er Markisemannen i ferd med å gjøre det samme med markiser. En god trend.

«Tenk hva du gjør, når du kjøper svart,» utbryter Sirwan Berzindi. Hans Nordic Construction har gjort kvalitet og lovlige løsninger til kjernen i sin virksomhet. Sirwan selv kom til Spania fra Sverige, og er byggingeniør

Igjen en “sommeroveraskelse” med en fremskynding en skattereform, som først var forventet neste år. En del av skattereformen var allerede forutsett i januar 2015 og resten var, som som før skrevet, forventet i 2016.

Når du eier en bolig i Spania er du pålagt å betale skatter uansett om du er resident eller ikke. Det gjelder både for deg som eier en bolig og også for deg som leier en bolig. Skattene det dreier seg om er "IRNR" - skatt for personer som ikke er residenter (bosatt); eller "IRPF" -skatt for personer som er residenter; og den kommunale skatten på fast eiendom - "IBI". (Av mange feilaktig kalt SUMA. SUMA er navnet på firmaet som på vegne av mange kommuner inndriver diverse skatter, bøter etc)

I juni 2013 trådde en ny lov i kraft for å gjøre leiemarkedet mere fleksibelt og for å fremme en økning av utleie. Denne nye loven erstattet den gamle loven fra 1994 og har en del nyheter. Hvis du tenker å leie ut din bolig i Spania er det en fordel å kjenne denne loven, i hvert fall i hovedtrekk.

Sett Utenfra har hørt mange rare historier om hvordan folk blir lurt av håndtverkere, både i Skandinavia og i andre land. Men vi hører ikke alltid solskinnshistoriene.

Hva koster det å pusse opp?

Vi går rett på sak overfor Peter Tengroth i Allt I Hus S.L – og spør hva det koster å pusse opp i Spania.

”Det er alltid tid nok til å gå ned i pris, vi må legge inn litt prutingsmargin” Dette er en påstand som virkelig ødelegger et salg.

Det bygges nytt i Spania, noe som må sies å være et godt tegn for fremtiden. Vi tok en liten titt på noen av de nye prosjektene.

Kostnader, fordeler, huskeliste og ulemper.

Her om dagen kom en bekjent tilbake fra en boligmesse der han hadde hørt at det var farlig å kjøpe bruktbolig I Spania-her i landet måtte du bare kjøpe nytt og helst under oppføring. Det hadde han hørt fra en bankmann fra Sverige på messen.

Sett Utenfra følger markedet for både nye og brukte boliger. I artikkelen under ser vi på noen brukte og hvilke muligheter som finnes.

Har du innglasset, utvidet eller gjort noe annet arbeide på din bolig? NYE REGLER I VALENCIA-REGIONEN

SYNES DU MARKISER ER UPRAKTISK? Sant nok, det er ulemper med mekaniske ting som er ute; det kan komme sand i for eksempel. Om de falmer, ser de heller ikke pene ut.

«Aircondition handler ikke bare om å skaffe deg en behagelig temperatur, det er også mulig å skaffe deg riktig luftfuktighet,» forteller Emmamuel Corsiglia i Viking Aircon.

Side 1 av 2