Vi har 39 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Marianne Martinsen - Kvinnen bak Marianne Tours: -Jeg får jobbsøknader hver dag

Written by

“Follow my steps” står det med stor hvit skrift på den svarte t-skjorta til Marianne Martinsen. Et råd som slett ikke kan være dumt med tanke på hva 35-åringen fra Stjørdal har fått til i livet! Den lille kvinnen med de store visjonene tar i mot foran avdelingskontoret i Albir. Nylig åpnet hun også sitt tredje kontor i den lille bygda Åfjord i Fosen!

Mange som har bodd i området rundt Alfaz del Pi i noen år, vil muligens huske Marianne fra Ideal Tours. Her arbeidet hun i åtte år før hun bestemte seg for å starte for seg selv. Da var hun 27 år gammel og nyetablerer. Krisa var i anmarsj, men det visste hun jo ikke. I 2006 åpnet reiseselskapet Marianne Tours dørene i Alfaz del Pi. Året etter, i 2007, startet hun busstransport.

-Som reisende så jeg selv et behov for flyplasstransport. Så jeg tenkte at jeg kunne gjøre noe med dette gjennom reisebyrået.

Mange stengte dører

-Jeg brukte fire månder før jeg kunne starte. Og jeg møtte noen stengte dører. Lisenser, rettigheter, forsikringer og andre formaliteter måtte jo på plass. Men jeg lærte jo også mye. Skal jeg gi noen råd til andre oppstartere, må det bli at de søker profesjonell hjelp!

Kjøpte buss

-Jeg startet med en 12-seters buss. Behovet for flere busser meldte seg fort! I dag har jeg åtte busser og fem sjåfører. I tillegg har jeg ekstrasjåfører.

Marianne Tours henter og bringer passasjerer i forbindelse med Norwegian, Ryanair og SAS sine direkteavganger til og fra flyplassene Alicante, Murcia og Valencia. I tillegg arrangeres det utflukter og arrangementer. Det er heller ingenting i veien for at man kan leie buss via Marianne Tours- det være seg skoler, næringslivet eller private aktører.

Får jobbsøknader hver dag

Marianne vedgår at krisen går inn på henne.

-Vet du, hver eneste dag får jeg flere henvendelser fra folk som ønsker å jobbe som sjåfør hos meg! Jeg har jo ikke jobb til disse fortvilte menneskene. Mange av dem er familiefedre. Marianne kom til Spania som tolvåring og har dermed bodd her mesteparten av livet. Hun har fulgt landet i oppgang så vel som i nedgang. Hun ser forskjellene, hun vet om familier der begge voksne er arbeidsløse, sier hun.

Reddet av bransjen

Selv startet Marianne like før og under krisen. I 2007 opplevde eiendomsbransjen et børskrakk. Samme år svekket den interansjonale finanskrisen landets økonomi. I 2008 gikk landet i resesjon (nedgang i bruttonasjonalprodukt). Børsindeksen falt med 50 prosent fra 2007 til 2009! Arbeidsledigheten var i 2007 åtte prosent, men den skulle vise seg å øke kraftig i de kommende årene. Småbedrifter ble rammet. Mange måtte legge ned. Eksport og turisme klarte seg bedre. Marianne var heldig- hun befant seg i sistnevnte bransje!

Lite fritid

Marianne er en hardtarbeidende kvinne.

-Nå pendler jeg jo også mellom kontoret i Åfjord og Costa Blanca. Jeg jobber hver dag og det blir lange dager. Den lille fritiden jeg har bruker jeg til å slappe av hjemme i La Nucia. Jeg har også en god partner i mannen min som er trafikkleder og setter opp rutene for meg. Slik utgjør vi et team, avslutter hun. Gründerens arbeidsdag er ennå ikke over da vi går hvert til vårt denne sene ettermiddagen. Follow my steps-skriften blir mindre og mindre i det hun forsvinner ut av synsfeltet mitt, runder utekafeene hvor folk sitter og slapper av. Det er ennå noen dager til det er helg og hun selv skal ta seg litt fri til avslapning.