Vi har 33 gjester og ingen medlemmer på besøk.

KIWANIS I SPANIA EN HJELPENE HÅND TIL BARN

Written by

Kiwanis Club LÀlfas del Pi er en av mange Kiwanisklubber verden over. Men vi er den eneste Kiwanisklubben i Spania. Kiwanis International som organisasjon er 100 år i 2015 og den nordiske delen er 50 år i 2015.

Kiwanis motto er ” Serving the children of the world” – med barn i sentrum for vårt hjelpearbeide, lever vi opp til dette mottoet også i Alfaz området.Kiwanis Club L`Alfas del Pi ble etablert i 2002 og siden da har vi hjulpet barn i vårt nærmiljø i La Marina Baixa.

 

Vårt første store prosjekt var da vi fikk ryddet og gjerdet inn en idretts-/lekeplass for barna i et Emaùs- hjem i Altea. -- Vi bidro til at taket der ble tettet, samt at så mange barn som vi klarte, fikk to ukers sommeropphold i en feriekoloni. -- Med midler fra en norsk Kiwanisklubb samt støtte fra de lokale Frimurere, ble 90 år gamle vinduer og dører byttet ut i et annet Emaùs hjem. Dette for å nevne noe av hva vi har bidratt med – rent praktisk.

 

Siden 2012 har vi i Norge fått samlet inn leker, klær og sportsutstyr til barn som har det vanskelig her nede. Takket være meget sjenerøs hjelp fra ”Flyttespesialisten” i Horten som frakter dette nedover så sant de har plasskapasitet, kommer alt det innsamlede direkte til oss og blir fordelt der det er behov. Vi ønsker oss mer klær til barn i 5 – 18 års alderen.

 

Medlemmene i Kiwanis syr, stapper og gjør ferdig Kiwanisdukken. ( Alt i brannhemmende materiale ) Den levers til barn på sykehus i nærområde, og er til hjelp bl.a. når barna skal få forklart hvorfor de er der, hvor de har vondt osv. Dukken mangler fjes slik at barna kan tegne på det selv og slik gjøre dukken helt til sin egen.

 

Kiwanis har utarbeidet en narkoguide som brukes i bl.a. skolen for å lære foresatte og lærere hva de skal se etter og lukte seg frem til når det er mistanke til bruk av narkotika blant barna.De siste årene har Kiwanis Club L`Alfas del Pi i samarbeide med andre, satt ut bøsser i nærmiljøet der nordmenn flest vanker. Midlene som har kommet inn er delt ut i sin helhet til forskjellige trengende i nærområdet. Vi har hatt 2 utdelinger pr. år.

 

Fra og med 2015 har Kiwanis Club L`Alfas del Pi etablert et fond hvor hensikten er å ha midler til bruk til skolebøker og skolemateriell til barn som kommer i vanskeligheter, og hvor foreldrene av en eller annen grunn ikke greier å betale for skolebøker/materiell. Dette vil være i samarbeide med kommunene i nærområdet.Selv om det sies at Spania nå er på vei ut av den økonomiske krisen, betyr ikke det at nøden forsvinner. Det er fremdeles mennesker som sover i bilvrak, barnerike familier hvor man sover på gulvet i mangel av senger og sultne barn som går på skolen uten matpakke eller midler til å kunne være med på skolelunsjer osv.

 

Medlemmene i Kiwanis Club L`Alfas del Pi kommer sammen til diskusjon/foredrag annenhver torsdag i Albir, hvor møtene avsluttes med en lunsj for de som ønsker. Har du lyst til å bli medlem, er du velkommen til å kontakte vår president Stein Robert Halle på mail: bryco@ online.no eller hans spanske hustelefon: 966 499 124 eller norske mobil + 47 9284 0003.

 

BLI MED OG GJØR EN FORSKJELL I DITT EGET NÆRMILJØ — BLI MED I KIWANIS CLUB L`ALFAS DEL PI!!