Vi har 54 gjester og ingen medlemmer på besøk.

FRA TRAFIKKAOS TIL NATURPERLE

Written by

Starten på Rio Madrid

I perioden 2004 – 2011 ble deler av M-30 ringveien i Madrid sakte men sikkert flyttet til tunneler under jorden. Dette var starten på ganske så vidløftige planer om å skape en oase rundt elven Manzares. Ringveien var i utgangspunktet en trafikal katastrofe, støy, forurensning og det var ingen som ønsket å bo i området hvis de ikke måtte.

Det var det prisbelønte firmaet West8 som sammen med MRio Arquitectos, et joint venture selskap ledet av Gines Camido Colomeno som stod for gjennomføringen. Først ble hovedskissen for byggingen laget, deretter ble prosjektet delt inn i mindre komponenter og prosjekter. Du kan selv se hele prosjektet dokumentert på www.idealista.com. Det er virkelig fascinerende. Det er også plantet mellom 7 og 8000 trær i området.

Vår guide Shannon viser oss hvordan området rundt elven har utviklet seg i perioden 1909 – 2011. Det er kart som er hugget i granitt og dokumentere de ulike fasene slik at ettertiden kan påminnes hva som er gjort. Prisen er det ingen som ønsker å snakke om den dag i dag – kanskje har man enda ikke helt oversikten….

Broene

De gamle flotte broene, Puente de Segovia, Puente del Rey og Puente del Toledo ble restaurert tilbake til gammel prakt, og det ble i tillegg bygget 11 nye gangbroer som skulle gjøre tilgjengeligheten lettere for publikum. Noen av disse nye broene er en severdighet i seg selv, med spektakulær lyssetting om kvelden.

Miljø, rekreasjon og sport

Om kostnadene på dette prosjektet er skyhøye så er nok gevinsten kanskje større hvis man ser det over tid. Langs elven er det laget flotte rekreasjonsområder for både unge og gamle. Det er også et yndet sted for turer med hunden. Vakre parkområder hvor det faktisk er helt stille! En nydelig bystrand, springvann, sykkelstier, lekeområder for barn, kiosker, kafeer og små plasser hvor man kan nyte fred og ro. Det er også mange aktivitetsmuligheter her. Padling, tennis, klatrevegg, skatepark, BMX bane, museum og petanque. Man kan spasere mellom 7 og 10 km langs elven som en halvannen times tur. Har man vært på shopping noen timer kan det være deilig bare å nyte dette. Det er bare to stasjoner med metroen før man er der. Og boligprisene i området rundt har selvsagt gått til himmels!