Vi har 36 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Benedicte Marita Johnsen: Alteas mobile frisør

Written by

Med frisørkofferten som fast følge drar norske Benedicte Marita Johnsen rundt til folk som  ikke selv kommer  seg til en salong.  I februar åpner hun  også egen salong i Altea.   Hjemmetilbudet skal fortsatt bestå.

 

 

Benedicte kommer travel og litt forsinket  til intervjuet. For selv om det mobile tilbudet er nystartet da intervjuet  finner sted, mangler hun ikke kunder.

Med sin  bohemske stil,   tatoveringene og det ravnsvarte lange håret har hun gjort seg bemerket. Rundt de haremskledde buksebena  hopper en logrende Zalto, som tydelig setter pris på at matmor er i nærheten.

-Jeg måtte ta ham med, jeg har vært lenge borte fra ham  i dag.  I dag er det litt kjølig, så jeg vet om et sted hvor vi kan ha ham inne. Så vi forflytter oss noen trapper i gamlebyen av Altea og går til AlteArte, hvor Benedicte er stamgjest.

-Dessuten må jeg få i meg mat. Det har vært travelt i dag og jeg har ikke fått spist.

I  dag er  Benedicte et kjent innslag i  lokalmiljøet. Men da hun for tre år siden ankom Spania, ante hun ikke noe om området hun skulle bo og arbeide  i!

Fikk jobbtilbud under ferietur

-Faktisk var jeg i Thailand da telefonen om en  midlertidig frisørjobb kom. Jeg elsker å reise backpack! Totalt har jeg vært åtte ganger i Thailand. Da drar jeg alene. Det er greiest, for da kan jeg selv bestemme tempoet. Benedicte fremstår som en uredd dame. Utfordringen om en jobb i et fremmed land  tok hun da også  på på strak arm.

-Da jeg kom hjem fra Thailand, dro jeg bare hjem for å pakke om.  Så satte jeg meg på flyet til Alicante . Jeg hadde da søkt permisjon fra jobben hjemme og skulle bare være her en kort stund.  Derfor tok jeg kun med  tre kofferter og golfbagen. Jeg hadde hørt om Benidorm, men Altea var for meg totalt ukjent. Men jeg er vant til å hoppe i det. For av natur er jeg eventyrlysten.

Ski og motorsykkel

Når man er inne på å temaet hopping: Benedicte er oppvokst i Holmenkollen og fikk skisporten inn med morsmelken.

-Jeg elsker snowboard og  slalom. Jeg drev mye med det i Norge. Og jeg  har hoppet ski.  Under VM i Vikersundbakken var Benedicte speaker og hadde  ansvaret for artistene. I tillegg har hun spilt håndball.

-Det eneste jeg ikke har gjort innen idrett, må våre dans, smiler hun. Men sang har jeg drevet med, legger hun til.

-Med tanke på skisport savner du vel Norge innimellom?

-Vintersport er et savn. Men jeg kan jo kjøre alpint  her i landet også. Det er bare tiden det skorter på, sukker hun.

Så kommer hun på at hun savner motorsykkel.

-Hjemme kjørte jeg en 1000-kubikker på bane. Her har jeg lånt sykkel. Men det savner jeg virkelig! Men om jeg savner Norge ellers? Vel, jeg får jeg besøk hjemmefra og jeg drar selv til Norge et par ganger i året. Men jeg, som ikke engang skulle bli, har faktisk meldt utflytting fra Norge.  

Så et marked

Benedicte jobbet som daglig leder ved Devinity i Albir før hun bestemte seg for å starte for seg selv.

-Det  finnes faktisk en rekke mennesker i området som ikke klarer å komme seg til frisør. Så da kommer jeg til dem i stedet.  Mellom en munnfull tapas sier hun folk skal få et ukentlig hjemmetilbud selv om hun starter egen salong.

-Jeg vil da være mobil frisør på  fredager. Det er en flott jobb hvor jeg også føler at jeg hjelper andre mennesker. Det er så godt når de er fornøyd med å få stelt håret sitt. Også er det sosialt både for kunden og meg! Vi prater og drikker kaffe.

-Du må ha med deg endel utstyr?

-Jeg har med en koffert med alt jeg trenger. Så har jeg tenkt å kjøpe meg en mobil vask med stativ som  kan plasseres hjemme hos kunden.

Bendicte har egen FB-side og tar bestillinger over telefon.

Aktiv turgåer

Golfutstyret har hun imidlertid ikke fått brukt ennå.

-Jeg har hatt det altfor travelt til det i de jobbene jeg har hatt. Men jeg håper jo at jeg skal få tid, da.

-Hva med fritidssysler?

-Jeg har endel venner med hund som jeg går tur med. Og jeg er et friluftsmenneske som prøver å komme meg ut i naturen, såvel til fyret i Albir som til Puig Campana. Sistnevnente fjell er forøvrig betegnet som en krevende tur.

Artistisk frisør

Egentlig ville Benedicte  bli blomsterdekoratør.

-Men da jeg som ungdomsskoleelv var på utplassering ved en frisørsalong, ombestemte jeg meg.

I dag har hun vært frisør i 23 år. Benedicte har gjort seg bemerket som en artistisk frisør. Blant annet har hun malt leopardmønster i håret til en kunde.

-Jeg brukte flere farger for å få dybde. Jeg malte med pensel.  Det er gøy å eksprimentere!

Kroppsmalt på Halloween

-Og du skulle sett venner og meg under Halloween! Jeg kroppsmalte oss. Med blod og det hele! Det var morsomt. Jeg glemte forresten å si at jeg maler på fritiden, selv om jeg har det travelt. Jeg har begynt på malerkurs hos Hans Petter Fjugstad. Penselen har jeg ikke lagt fra meg.

Benedicte bor og lever i Altea. Med sin kunstneriske sjel passer hun perfekt inn det kreative og bohemske miljøet her ved kirkeplassen.

-Jeg kunne ikke bodd noe annet sted her i området. Bare det å gå i gatene her gir  glede og inspirasjon. Hele gamlebyen bobler jo av kreativitet.

Det nærmer seg kveld og Benedicte og Zalto skal hjem. I morgen skal hun signere leieavtale om eget lokale.

Drømmen om egen salong i Altea er i boks.