Vi har 304 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Argentinsk biff – du kan ha gourmetrestaurant hjemme!

Written by Redaksjonen

Ofte omtaler vi spennende restauranter – men denne gangen vil vi påpeke at med topp råvarer kan du gjøre din egen bolig om til ditt eget «mat-Mekka».  Argentinsk biff er utgangspunktet.

Du trenger knapt kniv når du skjærer igjennom kjøttet. Saftigheten i kjøttet er nærmest ubeskrivelig.  Du får virkelig satt standarden for hvordan godt kjøtt skal smake.

Det er ikke noe problem å få tak i biffen. Vi gikk på Consum og kjøpte fire små stykker for 12,59€. Husk at dette er virkelig konsentrert protein med null avskjær – så i vårt tilfelle holdt det til fire porsjoner. Litt over 3€ pr porsjon, med andre ord – så dyrt er det heller ikke.

Produktet heter Somillo añojo – og betyr ytrefilet fra årsgammelt dyr – en stor kalv, kan man si. Det er viktig å steke overflatene på kjøttet godt – for det er her alle bakteriene sitter; de vandrer faktisk utover på et kjøttstykke, sier spesialister. Så tøm olivenolje i pannen, varm godt opp – og legg på. Snu raskt.  Kjøttet trenger ikke steke lenge (det kommer jo an på hvor tykt stykke du har valgt). Så er det viktig å la kjøttet «hvile» etter steking – et uttrykk som høres bestialsk ut – men som bare betyr at varmen fordeler seg jevnt i kjøttet. Fem minutter sies det, men det tar jo litt tid å sette seg til bords, så ett minutt på siden av stekeplaten holdt for vår del – deretter opp på tallerkene, for vi var sultne!

biff2

Krydder: vi gjorde det enkelt; pepper på den ene siden – hvitløkspulver (ajo) på den annen.

Tilbehør må man jo ha – og er man av den slappe typen, kan man ta «råkostblanding» i butikken, gjerne av den rimelige typen. Man kan også steke opp en ris/grønnsaksblanding.  Eller man kan sette bakepoteter inni mikroovnen – husk «krysset» - de er supre etter ca 10 minutter. Vi anvender kun olivenolje oppi potetene etterpå; mens andre har avansert garnityr. Husk at det er ingen vits i å konkurrere i smak med biffen – så hold derfor tilbehør nede på et nivå hvor det nettopp forblir tilbehør.

Blir det for mye, smaker kjøttet like godt som kaldt dagen derpå. Kvalitet kan nytes på mange måter.

Vi er sikre på at alle våre nordiske lesere med velbehag vil nyte et slikt måltid. Men særlig bør det gjelde nordmenn. I Norge ble det av forrige regjering innført en ekstratoll på nettopp slik biff som gjør at den er tilnærmet umulig å få tak i – og får du tak i den likevel, må man nærmest ta opp banklån for å kjøpe en middag.  Nyt derfor fordelen ved å være utenfor tollgrensen – nyt en argentinsk biff i Spania!

Smakelig måltid!

More in this category: « EN OVERSET RESTAURANT I TORREVIEJA