Vi har 90 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Nord-California:Til Lake Tahoe: Verdens vakreste bilde

Written by

California forbindes nok av de fleste med palmer og sydlandsk klima. Men drar man nordover i staten og til området Lake Tahoe på grensen til Nevada, befinner man seg i et ganske annerledes landskap. Den koboltblå innsjøen er omkranset av fjellkjeden Sierra Nevada.

Her oppe er lufta klar og ren. Sommer, vår og høst innbyr til turer, camping, båtliv og sykling. Laks og ørret kan man også få på kroken. I området finnes intet mindre enn sytten golfbaner. Om vinteren er det her et elderado for skientusiaster. Mark Twain har beskrevet området som verdens vakreste bilde.

For journalistens del går turen fra Sacramento og oppover i et landskap som naturmessig minner om det norske. Her er høye fjell og daler. Palmene er erstattet med barskog og murhusene med tømmerhus. Flere steder langs veien finner man firmaer som leier ut skiutstyr. For her er det snøkledde fjell vinterstid. De lokale sier at snøen kan kommer allerede i oktober!

Donner Memorial State Park

Vel oppe ligger Donner Memorial State Park og med en fenomenal utsikt over innsjøen. En gammel hjuldamper krysser til og fra. Det gjør også en moderne hurtigbåt som frakter turistene mellom Nevada og California.

Er man av den mer eventyrlystne sorten, kan man la seg sveve over sjøen i taubane. Området er et ypperlig sted for utflukter, aktiviteter og rekreasjon. Men Lake Tahoe knyttes også opp mot en svært så trist historie på 1800-tallet.

Emigrant Trail Museum

I Donner Memorial State Park ligger Emigrant Trail Museum som gir innblikk i den sterke historien til en gruppe immigranter, kalt The Donner Party. Sommeren 1846 begav 89 personer fra omkringliggende delstater seg over til California. Blant disse var også barn. Rykter om god jord, godt klima og store muligheter i California hadde spredd seg. Brødrene George og Jacob Donner ledet gruppene. Men vinteren dette året kom tidlig til Sierra Nevada. Og den var ekstrem kald. Den harde vinteren gav ingen muligheter for jakt og fiske. Mange ble snøblinde. Bare fem overlevde. De andre frøs eller sultet ihjel underveis. Det oppstod kannibalisme i gruppene som et resultat av matmangel. Ønsket om et bedre liv i California endte tragisk like før ankomst til den forjettede staten. Museet er også utstyrt med klær, kjøretøy, rekvisitter og foto som viser det ekte amerikanske livet på 1800-tallet. Før 1860-tallet bestod befolkningen her av indianere.

Emigrant Trail Museum ble bygget på dugnadbasis. Det tok femten år før ferdigstillelse i 1962.

Vi forlater Lake Tahoe på Californiasiden og drar til Nevada.

Lake Tahoe - Nevada

Unge som gamle og menn som kvinner prøver lykken ved slotmaksiner og spillebord. Men denne sensommerdagen er altfor fin til å sitte inne. Nede ved havnen sitter turister såvel som fastboende og nyter utsikten til innsjøen. Andre nyter båtlivet. Ved The Sand Harbor ligger souvernierbutikker, restauranter og barer. Det krystallklare vannet og klippene er ideelt for dykkere.

Sandstrendene her sies å være de mest barnevennlige i staten. Og fascinerende fordi store kampesteiner er fraktet og plassert rundt omkring på strandområdene. Disse danner egne små bukter. Vannet er rent og krystallklart.

Men her finnes også fosser og klipper. En kort togtur tar deg med til omkringliggende strender.

Lake Tahoe er ellers ideelt for fotturer, golf og fiske. Eller bare ren reakrasjon i naturskjønne omgivelser.

Fra Lake Tahoe kan man dra videre til Reno, Carson City og Virginia City. Eller til Sacramento og San Fransisco.

Indianerbyen Lake Tahoe, som på 1800-tallet ikke var videre kjent, er i dag et populært turistmål for besøkende fra alle verdenshjørner. Og vel verdt et besøk!