Vi har 48 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Reisetips: Opplevelser Spania-Norge

Written by

Sett Utenfra vil herved anbefale Deutsche Bahns biltog (Autozug) mellom Hamburg og franske Narbonne, tett ved grensen til Spania. Dermed kommer man seg langt uten å bli stresset, og øker også radiusen,

Vedd at transport-etappen tas på toget. Sett Utenfra tok reisen andre veien – og kan underskrive på at selv en ”transportreise” kan bli en opplevelse.

SPENNENDE SPANIA

Først gikk ferden oppover Spania. Flotte motorveier, rene og pene rasteplasser med restauranter og nødvendig bilpleie. Vel over i Nord-Spania – Catalonia, er skiltene på det lokale språket, ikke på spansk. I alle fall tospråklige. Når man stopper og tar en smakfull matbit – sandwich med Serrano-skinke – tenker man jo litt på hvorfor Norge ikke har råd til så fine veier som Spania. Det er nok redselen for inflasjon, som stikker så dypt i Norge, mens Spania tar denne redselen mye roligere. Og Serrano-skinken da! Gjelder å nyte kvalitetsprodukter før man får maskinpresset hurtigmat presentert som skinke i Norge. Jo da, det er sant at spanjolene driver voksenopplæring for norske bønder i å lage god skinke – for den kunsten er glemt i Norge for lenge siden – men det er en stor jobb – det går visstnok år før det første kvalitetsproduktet kommer ut fra norsk produksjon. I mellomtiden anbefaler Sett Utenfra på det sterkeste å spise makrell-i-tomat istedenfor ”skinke”. Eventuelt å kjøpe ”ekte vare” på Svinesund.

På vei ut blir en stor kanne med spyleveske kjøpt inn til en lang tur. Festlig å legge merke til salgsargumentet utenpå. Hva skal man med dette i Spania - jo til insekter, selvsagt. Så dette er ”insektsfjerneveske” på spansk.

Vel ute av rasteplassen er nesen fortsatt mot nord, i vekslende trafikk, av og til tett – som rundt storbyene Valencia og Barcelona, men stort sett meget behagelig – ikke verre enn over Hardangervidda. På den måten. Men veien er selvsagt av en helt annen kvalitet.

GRENSEN SPANIA-FRANKRIKE

Vel oppe ved den fransk-spanske grensen – før denne er det mange varsler, og det gjelder jo å få fylt tanken til spanske priser! Neste oppfylling i Tyskland, som også er bilvennlig. Selve grensen er knapt nok markert, en flott motorveibro over en dyp kløft i Pyreneene, og rett før et skilt med ”Frankrike.” Over på den andre siden, på fransk område, er tollstasjonene for begge land. Men de har jo ikke så mye å gjøre når begge er med i en tollunion – man kjører bare sakte igjennom. Spanjolene har vært smarte nok til å slå sammen toll og politi – så på grensen er det ”tollpoliti”! Utenkelig i Norge?

Rart å tenke på at for bare 35 år siden så franskmennene på sine sørlige naboer som ”fascistisk avskum” – og dessuten som farlig konkurranse om arbeidsplassens. Spania ville neppe fått ha tollstasjon på fransk område da. Men i dag ser faktisk de spanske tollerne/politifolkene mindre disiplinerte ut enn de franske som er hundre meter lenger opp i veien. Spania tapte nok tiden mellom Napoleon og Francos død, men tiden deretter har de jammen brukt godt!! Rett over i Frankrike kommer et merkelig fenomen. Selv om vi er i et nytt land, er dette fortsatt katalansk-talende områder. Men nå er ikke skiltene lenger på katalansk – men på (riks)spansk og (riks)fransk). Av hensyn til spanske turister benyttes riksspansk her, men altså ikke rett over grensen i Spania. Politikken kan jammen gi mange utslag. Og franskmennene har ikke samme gode oppfølging av minoriteter – men de kan godt være høflige overfor turister (her spanjoler).

OPPLEVELSEN NARBONNE!!

Deutsche Banh har valgt seg Narbonne som starsted, og dette er et udmeket valg!! En flott middelalderby, som vi anbefaler å sette av tid til å oppleve. Sett Utenfra valgte Hotell Residence i det historiske sentrum – her blir man til og med betjent på norsk – av en resepsjonist som har jobbet 20 år i Norge, inklusive Nordsjøen.

narbonneDA VINCI-KODEN?

Franskmenn leser, og da vi trengte ny penn, kom vi inn i en bokhandel i sentrum som kanskje slår de største i Oslo. Og det i en liten by! Men de har penner også – i tillegg til masse presentasjoner av lokal historie (og alt annet en bokhandel skal ha, selvsagt!) Narbonne er Catar-land – minoriteten innen kristenheten som du neppe lærte noe om på skolen. Men du har faktisk hørt om dem nå, for det er deres tanker som ligger til grunn for Da Vinci-koden – det er derfor man kan finne slike gamle ”beviser” og legender som Da Vinci og andre leter etter.

Med catarene gikk det dårlig – men de etterlot seg masse flotte slott og flotte byer. Nyt det! Narbonne var sentrum i et hertugdømme – området har/hadde eget språk –selv om det er svekket i dag – og på gamle vegger står det Narbona, ikke Narbonne. Både hertugens slott og katedralen er enorme byggverk, midt i byen, som går Nidarosdomen en høy gang (selv om Nidaros jo religiøst var viktigere.) Narbonne har også en viktig historie tilbake til romerne, som et knutepunkt på romernes vei mellom Italia og Spania. Romerne var foran sin tid, deres veier hadde faktisk fortau! Og du kan kikke på en bit av veien midt i sentrum av byen.

MAT – ANBEFALT!!

Men skal jo spise litt også når man er turist – og Sett Utenfra falt for en restaurant rett nedenfor slottet – langs elven – som heter ”Le France.” Kan du litt fransk, så vet du at landet heter La France – men restauranten skal nettopp derfor hete Le France, opplyser kelneren – altså motsatt kjønn enn landet. Og det er alltid fullt der, noe som er en anbefaling i seg selv. En sjanse til å ta for seg, selv om prisene forteller deg at du allerede er et stykke på vei fra Spania til Norge!

PARKERINGSMESTRE

Neste artige poeng om Narbonne er at de er parkeringsmestre. Trange middelaldergater i sentrum gjør at det ikke er mye plass for parkering – men de utnytter hver millimeter! Uten at bilene blir oppskrapt eller bulket – i motsetning til i Spania. Hvorfor denne forskjellen? Kanskje fordi spanjolene ikke bryr seg – når det ikke er snø, er det heller ikke salt på veien – og uten dette blir ikke bilen rusten av bulker. Så da kjører man heller rett på! Men ikke i Narbonne.

narbonneDet er innsjekking av biler først i tretiden, og etter en lunch får man sjansen til å nyte byen enda mer. En av forskjellene fra Spania er de store flotte grønne trærne som danner alleer inne i byen – og demper varmen. I Spania er det også alleer – men trærne er sjelden så høye og tykke. Dette er nok fordi Spania er nesten nybygget – velstanden kom etter Franco med demokratiet og EU – mens i Frankrike er det gammel, veletablert rikdom. Og det synes på alt – også på trærne!

DEUTSCHE BAHN!!

Så er tiden for å kjøre bilen opp på biltoget, og å parkere den der. Dette er Deutsche Bahn, tysk grundighet og organisasjon – du vil like det! Før man får kjøre om bord, er det inspeksjon av bilen din – hvor alle skader blir notert. Har du flere etter ankomst, er det deres skyld. Hvilket fergeselskap gjør noe slikt? Men så er ikke de tyskere!! Mens bilen, og bagasjen, er parkert på bilvogner bak, farer menneskene av gårde i passasjervognene lenger fremme – i full fart, med bare få stopp. Nok til å lufte hunden, evt å røyke (men da blir du jaget bakerst, passiv røyking er ikke tysk, selv om det er ute!!)

Midt i Tyskland deles toget opp alt etter hvor man skal, nordmenn blir med fortsatt nordover til endestasjon – i Hamburg. Man må jo få lov til å undres hvorfor Norge ikke har et så smart system som biltog? Særlig når veiene er få og trange – måtte jo dette være en strålende ide mellom Oslo og Bergen? Men så er det dette med overprising da, i Norge måtte det vel være så dyrt at ingen brukte det?

lastingHalv tre er vi i Hamburg – vi har brukt nesten et døgn på toget, kjørt gjennom flotte landskaper, sett tysk landbruk på nært hold – det ser ikke ut til å være av særlig større skala enn det norske, der vi observerer det i bakkelandskapet. I Hamburg blir vi raskt og effektivt losset av – først kan vi selv gå av og kjøpe en pølse eller en baguette – og like etterpå blir bilvognene kjørt frem på et spor, og vi kjører rett og slett ned midt på stasjonen. Så navigerer man enkelt og greit ut av Hamburg.

160 km/t – PROBLEM?

Vel ute på motorveien kan du på halvtomme veier få sjekket ut raskest om bilen din virkelig liker seg i 160. Men normalt bør man selvsagt holde lavere fart, og svinge innom en rasteplass, og kjøpe kvoten før du kommer over i Danmark. Vel over i Danmark følger Sett Utenfra anbefalingen til NAF, kjør opp Jylland, ta til venstre mot København, kjør over broen til Sverige, og så opp til Norge. I Danmark er hovedobservasjonen at landet faktisk er mye større enn nordmenn tror, selv om veiene også her er mye bedre, slik at det går raskt og radig.

130KM/T SOM FARTSGRENSE?

Når det gjelder fartsgrenser, liker vi de franske best; 130 ved gode forhold – 110 ved regn og snø. Og vi tenker på det lureriet som politikerne i Norge stod for – lovet 110 på gode veier, bare de fikk max overvåkning, elektronisk – og nå er overvåkningen der, men ikke 110!! En annen ting som anbefales i Danmark, på rastestedene, er de gode pølsene! Det kan danskene. I Danmark behøver man nemlig ikke proppe pølser med masse fett p g a høye kjøttpriser! Og har man tid, kjører man jo rett forbi Legoland, og HC Andersens eventyrland – og til slutt Tivoli og andre av Københavns skatter. Anbefales! Før man farer over alle broene!

Det artige med disse broene er at man er så høyt oppe at man får selskap av masse måker, som hviler her, vel vitende om at bilistene har annet å gjøre!

SVERIGE – FIN VEI – IKKE LANGT OPP FRA KØBENHAVN

Så er man altså over siste bro, og ”Sverige” står med EU-stjerner rundt på et skilt høyt over vannet…og når man er nede på land, så må man først betale blodig for broen, og deretter vil svenske tollere gjerne høre hva det er du har bak i bilen…men når de hører at du er på vei til Norge, mister de fort interessen…og det braker videre på supre, flate, rette veier opp Skåne…men her er fartsgrensen bare 110. Veiene er strålende til en stund etter Gøteborg – og nordmenn skal vite at er du først i Gøteborg, da kjører du lett til København også – for veiene er ”europeiske.” Men nord for Gøteborg kommer forvarselet – et kortere stykke ”veiarbeidsvei” – lav kvalitet som setter en i ”norsk humør.” Svinesund er bra – utenlandsnordmenn må ha tillatelse klar for å kjøre annet enn norsk bil i Norge – og slik tillatelse er alt for vanskelig å få – så mange holder seg unna Norge.. Men vel forbi, så ser man skilt til ”Sponvika” – er det der Sponheim kommer fra? Elendig vei til Sarpsborg og vel så det.

Og den blir ikke veldig mye bedre senere heller – her er det ”motorvei light” – det har Stortinget vedtatt.

SAMMENSVERGELSE?

Så kommer man opp på superveien i Nordre Østfold. Sønnen til en bekjent sovnet i bilen, og våknet her. Første spørsmål; ”Men vi er vel ikke i Norge nå?” Helt riktig spurt. AP hadde i tidligere tider prinsipprogram mot firfelts vei Og Veidirektoratet skulle utrede ny vei i Nordre Østfold. Da brukte de alle sine byråkratiske fullmakter, og vel så det, og utredet også alternativet ”ordentlig vei.” De drev dette, innenfor loven, helt til det ekstreme. Og den dagen de skulle starte, da hadde plutselig Østfold våknet, og dessuten lå de på vippen ved valgene, så da fikk de lov til å bygge ”alternativet.” Også fordi trassenen var langt unna gamle veier, og altså usynlig – fy og føy, sa politikerne, og holdt seg for nesen, når bevilgningene ble gjort.

Men en dag kom det jo for en dag, da den nye veien (med parallell jernbane) ble åpnet. Og da måtte man selvsagt stramme inn. Så i Østfold sør var alle inflasjonshaterne enig om at der skulle man ha ”firfelts light” altså en mye dårligere vei, som velkomstvei inn i Norge. Og slik ble det. Vi stopper her…vi kunne også fortalt om ulike hårnålsvinger for å nå målet i Norge, eller tuneller som aldri ville blitt akseptert utenfor dette kongedømme. Men Sett Utenfra kom vel frem – og da kommer det andre ”Sett Utenfra-reportasjer” om hvordan Norge lever fattigslig, med masse penger på bok – i andre reportasjer.

BILTOG ANBEFALES!!

Biltoget anbefales! Husk det! Og om du som leser dette er politiker….prøv å få tilsvarende i Norge, kanskje til Fauske…da vil kanskje flere nordmenn oppleve sitt eget land? Og andre europeere også.

 

Om Spania;

Det gode liv i Spania - et godt utgangspunkt for en god helse

Himmelsk matopplevelse på norsk restaurant i Spania

Opplev Andalucia med Granada – inklusive eventyrslottet Alhamra

Hvorfor klarer Spania det Norge ikke klarer?

Gjør som James Bond: Ta en avstikker til GIBRALTAR

Spania har mer skog enn Norge!

BO I SPANIA?