Vi har 183 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Reise med hund I Europa

Written by
Reise med hund I Europa © jurra8 - Fotolia.com

I disse dager er det mange klimaflyktninger som planlegger hjemreise til gamlelandet. Og mange har med seg hund. Det krever en hel del planlegging å reise med hund, også innenfor Europa.

© okeanaslt - Fotolia.comIkke alle flyselskaper tillater at du tar med hund, så det kan være smart å undersøke og å bestille i god tid. Regler forandrer seg hele tiden. Bare på noen måneder kan det ha kommet nye restriksjoner og krav. Mattilsynet har internettsider hvor du kan legge inn ditt reisemål og får vite nøyaktig hva som kreves for akkurat din reise. Så følg med her.

Som generell regel gjelder dette: Transportburet må være godkjent for transport. Størrelsen på buret må være tilpasset hunden. Her er det ofte ulike meninger på flyplassene, så velg heller et litt større bur enn akkurat passe. Mange flyplasser leier ut bur, men ikke baser deg på at de har akkurat riktig bur den dagen du skal reise! Hunden på være chippet, ha veterinærsertifikat eller EU pass. Rabiesvaksine 21 dager FØR ankomst og være behandlet mot bl.a revens dvergbendelorm. Ved ankomst må både hund og dokumenter vises til tollmyndighetene.

Med god planlegging er det helt uproblematisk å reise med hund. Men sjekk ut mattilsynets sider i god tid!