Vi har 73 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Tips for reiser til det øvrige Europa

Øvrige Europa (7)

Pilegrim og viking Eivind Luthen har bygget sitt vikingskip nummer to – en kopi av Klåstadskipet til 12 millioner kroner. Skipet skal så på langtur Europa rundt. 2200 personer har pr sept 2017 meldt seg på for å være «medseilende» på en strekning.

Joda, det går an å kjøre ned til Spania; men vanligvis skal man ha en god grunn til å gjøre det – for fly er i utgangspunktet billigere. Men det kan være en artig opplevelse – eller en grei transportetappe, om man f eks har mye bagasje. Eller noe midt imellom.

I disse dager er det mange klimaflyktninger som planlegger hjemreise til gamlelandet. Og mange har med seg hund. Det krever en hel del planlegging å reise med hund, også innenfor Europa.

Sett Utenfra vil herved anbefale Deutsche Bahns biltog (Autozug) mellom Hamburg og franske Narbonne, tett ved grensen til Spania. Dermed kommer man seg langt uten å bli stresset, og øker også radiusen,

En spennende by i et land som er i ferd med å reise seg. Bare 2 timer og 20 minutter i reisetid med fly fra Rygge, for ”nordmenn fra Norge”.

Utposter har det med å bli «mere katolsk enn paven» - dvs holde på opprinnelseslandets skikker og språk i større grad enn «moderlandet.»  Slik er Gibraltar, men de er jo ikke alene; vi har Island (mot Norge), Taiwan (mot Kina) samt Quebec (mot Frankrike).

Frankfurt – lett tilgjengelig fra alle kanter – har både markeder hvor vinbønder serverer egen produksjon, Europas sentralbank….og rett utenfor kan du oppleve “livet i skogen” som “Hans og Grete.” Perfekt for en langweekend!