Vi har 33 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Lyst til å følge oss i tankene på en tur til Thailand?

Written by

Lyst til å drømme litt? Hva med en «drømmetur» til Thailand? Mange skandinaver på kysten tar seg jo en tur dit om vinteren…..og det er sikkert fornuftig.

Du kan være med oss i tankene på en reise til Thailand fra 13.februar.

Vi begynner med Norwegians Dreamliner – som jo er svært mye i media – følg med den 13.2 direkte fra flyet – om teknikken vil!

Hvordan gjør du det? Gå inn på www.settutenfra.net og i menyen på toppen velger du først Reiser, og så Asia. Du kan også kikke på Verden, og så Asia – for nytt samfunnsstoff fra Thailand, som blir lagt løpende i februar og mars.

I Thailand er det faktisk mange skandinaviske bedrifter, og mange skandinaver jobber også i internasjonale bedrifter der. Thailand har en tyngde de fleste skandinaver ikke er helt klar over. Samtidig er de verter for strie turiststrømmer fra hele verden.

Med den tyngden Thailand nå har fått, er Thailand viktig for alle. «Alt henger sammen med alt.» Da Thailand hadde en flom for en tid siden, måtte en fabrikk for bildeler midlertidig innstille, og dermed ble billeveranser over hele verden forsinket for et av verdens viktigste bilmerker. Midt opp i det hele strever thaiene med å bli vel forlikte rent politisk. De er et demokrati på et kontinent hvor det ikke finnes støttefunksjoner som i Europa. Det finnes ikke noe asiatisk Europaråd, ingen Menneskerettighetsdomstol i Strasbourg, og heller ikke noe EU som trekker om rammer for stater hvor demokratiet er i utvikling. Da må thaiene utvikle demokratiet helt på egenhånd – med bølger av fremgang og tilbakegang – akkurat som det var det i Europa før vårt rammeverk kom på plass.

Thailand er kjent som «smilets land» - åpent mot verden. Du får oppleve mere av dette på www.settutenfra.net under Reiser og Verden fra 13. februar og utover.

 

Du finner dette i artikkelen "Bli med til Thailand - februar 2014!"