Vi har 63 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Nyheter og trender om det norske samfunnet

Samfunn (30)

Gjør din plikt og krev din rett. Når man ble sperret inne bak grenser, reiste mange ut på trass, og ble fengslet for det. Det er ikke EØS, men norske politikere, som har tatt feil, mener vi.

Mens Triump har fingeren på avtrekkeren i Korea og tenker på om han skal gå til krig, anbefaler vi ikke velgere å droppe venner; ikke stem på partier som dropper EØS; som SP, SV og Rødt. Norge trenger alle venner vi kan få i en utrygg verden. Se vår oppdaterte begrunnelse.

Klippfiskhandelen gjorde at krstiansundere ble begravet i spansk jord - ballastjord fra skutene. Spanske sjøfolk etterlot seg også avkom i Kristiansund.  Klippfisk var et viktig eksportprodukt.

Sett Utenfra møter Henrik Asheim under et møte hos Costa Blanca Høyre. Han har nettopp holdt en innledning, og svart på spørsmål fra salen; før vi, som lokal nordisk presse, slipper til;


Regjeringen kaller sine reformer for modernisering, mens andre kaller dem for sentralisering. Din kommentar?

Store hendelser internasjonalt for tiden; oljepris, Trump, trusselbilde militært – mange utfordringer å hanskes med, men Statsråd Sanner forsikrer Norge har kontroll på det meste i dette intervjuet med Sett Utenfra.

Costa Blanca Høyre har denne våren arbeidet for å øke medlemstallet, en oppgave som vi vil fortsette med i høst, med mål om å vinne stortingsvalget i 2017.

Vikingentusiast Eivind Luthen er i ferd med å bygge sitt tredje vikingskip i Tønsberg; en tro kopi av et utgravd vikingskip – bygget på den samme måte som den gang; og alle kan se på  - midt i byen.

Hvor mange er egentlig for monarki? Ikke mange, om folk tenker etter. Fordi det hører hjemme i en svunnen tid, en tid uten demokrati. Nå skal alle velges, tilsier enhver fornuft. Ikke sant?

Er det galt å fly? Er det et mål å redusere antall flyreiser? Norge skal fra april en ny avgift på hvert besatt flysete, og vi håper ingen andre land tar etter.

24.7 2015 parkerer Fru Flytts flyttebil pent og pyntelig på den norske tollstasjonen på Svinesund, på E6, mellom Gøteborg og Oslo – for å dokumentere overfor tollen slik flyttebiler skal.

Per Sandberg, nå Fiskeriminister, var før kjent som en svært frittalende politiker i FrP. En fritenker med tilhold på Stortinget. Han er faktisk hittil den eneste politikeren som har et forslag som kan trekker Norge ut av dagens situasjon som følger av en nedgang i oljeprisen til en tredel. Et slikt forslag fortjener selvsagt oppmerksomhet.

Torrevieja FrP holdt årsmøte 10.11.15 – og etterpå var det åpent møte med Per Sandberg. Da vi ankommer etter årsmøtet, er det fullt på parkeringsplassen hos Restaurant Fu, til og med er det noen «spanske» dobbeltparkeringer. Så vi svinger ut i gaten igjen, og parkerer der. Neste utfordring er å finne seg en stol inne; her er det fullt! Nye stoler blir skaffet frem, og alle får plass – men det er så vidt! Sjelden ser man 130 personer på et politisk møte i Norge!

Det er svært så lystelig hos Costa Blanca Høyre etter Kambes foredrag og middag, med musikk og høylytt, hyggelig prat. Så vi vandrer inn i et rolig naborom for en samtale med Arve Kambe. Straks han har satt seg, piper telefonen. Så Kambe har kontroll på telefonen, den er ikke utladet, slik FrP’s Sandbergs var. Det er Kambes kjære som lurer på hvor det ble av ham, han sa ikke at han skulle gå. Så noen har kontroll på Kambe også… kort sagt, hyggelig og avslappet atmosfære hos Høyre denne gang, ikke den intensiteten som preget FrPs møte i Torrevieja samme uke.

Stortingsrepresentant Arve Kambe besøkte Costa Blanca Høyres årsmøte 14.11.15, og holdt innledning på møtet etterpå. Det ble et hyggelig og trivelig møte, med god stemning. De tunge skyene som hang over møtet, kom ikke innenfra foreningen, men utenfra den store verden.

Dette er et stort samfunnsspørsmål og en stor samfunnskostnad.

Tron Helleland er parlamentarisk leder i Høyre, og med en mindretallsregjering er dette en svært viktig posisjon; politikken avgjøres til slutt i forhandlinger i Stortinget.

FRP I TORREVIEJA FIKK STORT BESØK DEN 12.MARS, DA DE HOLDT ÅPENT MØTE.

Hele 80-85 tilhørere var møtt opp, og 45 ble til festmiddagen etterpå. Det er imponerende! Sett Utenfra anbefaler igjen leserne å møte opp hos det parti man føler seg hjemme hos; det er interessant å høre på, du får luftet dine meninger og spørsmål etter innledningen; og sannsynligvis kommer du hjem glad og mett etter å ha pratet med masse hyggelige mennesker.

COSTA BLANCA HØYRE fikk «fint» besøk til sitt møte 26.2.15 – stortingsrepresentantene Trond og Linda Cathrine Helleland; begge med sentrale posisjoner på Stortinget. Trond er Parlamentarisk Leder for Høyre og medlem av Utenriks- og Forsvarskomiteen; Linda Cathrine er Høyres fraksjonsleder i Transportkomiteen.

Side 1 av 2