Vi har 51 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Nyheter og trender om norsk økonomi

Økonomi (11)

Spælsau forsvarer seg mot ulv, gir bedre kjøtt og ullen er vannavstøtende; og den forsvarer seg. Likevel satser ikke norske myndigheter på dette topproduktet. Vi har besøkt bonde Preben Fossaas, som har drevet med spælsau i snart 30 år.

Norwegian trenger piloter, og har ansatt minst 140 fra Ryanair.…og over 70 fra Vueling (i samme gruppe som British Airways). Ryanairs energiske leder Michael O’Leary hevdet så at Norwegian var på vei til konkurs; og Norwegian svarte at han kanskje sa det for å beholde sine piloter.

Har du en fripolise? Denne gir deg garanterte pensjonsutbetalinger. Men du har ingen garanti for at disse pensjonsutbetalingene blir regulert i takt med inflasjonen, sier Bjørn Erik Sættem i Storebrand.  LO, Pensjonistforbundet og pensjonsleverandørene vil endre regelverket for fripoliser, slik at disse kan få bedre regulering fremover.

Mange av oss liker å lese og høre om andre menneskers liv og erfaringer, aviser, TV og ukeblader forteller gjerne historier om rik og fattig, berømtheter, ulykkelige, dyktige eller de med mindre flaks i livet. Noen ganger er det mer spennende å få innsyn i historien bak et helt vanlig og ordinært liv, spesielt fra de som har levet en stund, ettersom de er de eneste som med sikkerhet vet hvordan det virkelig var.

Fra 1.juni selger Antonsen sin utenlandsflytting til T-Line Norge AS, og med på lasset følger Movico.

MYNDIGHETENE I NORGE OG SPANIA har det felles at de tenker på hvor vekst fremover skal komme. Men der stopper likheten, som vi skal se under.

Valutering - setting av rentedato ved overføring – hva er det?? En fordekt måte banker tjener penger på. Meget synlig bare for nordmenn som har levd utenlands, og som vet det kan gjøres på annen måte.

Bjørn Erik Sættem, informasjonssjef i Storebrand, sier til Sett Utenfra at oljesand er en av de mest klimaintensive måtene å utvinne olje på. Når vi vet at klimautfordringen er en av de største truslene vi i dag står overfor, fant Storebrand det riktig å markere sitt synspunkt på generalforsamlingen. Han legger til at Statoil heller ikke har varslet om noe plan for å håndtere den CO2 som følger av energibruken i prosjektet, og dette kunne ikke Storebrand akseptere.

Har du tenkt på hvorfor Norge er så rikt og offentlige tjenester likevel så tvilsomme, akkurat som veier og jernbaner?? Se f eks på antall kommuner. Hver kommune koster MASSE penger i administrasjon. Offentlige utredninger viser at kommuner (sør for Finnmark) bør ha mange titusen innbyggere, noen sier helt opp i 50 000.

Hørt det før at det er utrygt å spare i utenlandske aksjer, det er mye tryggere i Norge? Alle bankene og nesten alle aksjefondene sier dette. Har du tenkt på hvorfor de sier det? Kanskje fordi det er det norske markedet de virkelig kan? Men det finnes kilder i markedet som sier det motsatte.

I norske medier fremstilles Euroen som nærmest verdiløs. Men en Euro er forrtsatt verdt mange ganger en norsk krone. Valutamarkedene fastsetter jo "nådeløst" verdier - propaganda blir avslørt. Hvorfor er Euro'en så sterk? Og hvorfor er ikke norske kroner sterkere?