Vi har 23 gjester og ingen medlemmer på besøk.

KIWI – TIL GLEDE OG NYTTE

Written by

Kiwi kommer opprinnelig fra Kina. Vi tenker ofte på den som en frukt, men det er faktisk et bær sånn rent botanisk sett. Kiwi dyrkes flere steder i verden i dag, men navnet har sin opprinnelse fra New Zealand og er oppkalt etter landets nasjonalfugl.

Smaken kan minne om stikkelsbær, frisk og syrlig. Den finnes i flere varianter, både med gult og grønt fruktkjøtt. Det brune hårete skallet kan faktisk spises dersom du skrubber det! Kjernene inni er også spiselige. Kiwien har blitt svært populær på grunn av en ekstremt god holdbarhet. Den kan høstes før den er moden og vil modnes under transport eller lagring.

Skallet inneholder mange sterke antioksidanter, såkalte flavonoider som beskytter kroppens celler. Det sies at en Kiwi om dagen skal være nok til å beskytte kroppen mot frie r adi kaler. Den er også svært rik på kalium og magne sium, stoffer som er viktige for kroppens væskebalanse og for transport av nervesignaler rundt i kroppen. I tillegg kan den hjelpe på søvnproblemer. Den inneholder serotonin som er viktig for søvn. Det pågår forskning omkring dette enkelte steder i Asia.

 

More in this category: « SMOOTHIE Linser »