Vi har 28 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Consuegra - Toledo - 27- 28. oktober

Written by

I slutten av oktober måned finner den kjente Safranblomst-festivalen sted, bedre kjent som «La Rosa del Asafran». Consuegra i Toledo feirer en fiesta for safranblomsten og her kan du bli kjent med ulike aspekter i kulturen i Castilla-La Mancha som gastronomi, historien og diverse folketradisjoner.

Blant arrangementer å legge merke til er kornmalingen for fred og kjærlighet (La Molienda de Paz y Amor) hvor en vindmølle fra 1500-tallet maler kornet til mel.

I tillegg den gastronomiske konkurransen hvor man kårer den beste tradisjonelle maten fra Castilla-La Mancha.

Så må vi nevne konkurranser med beskjæring av safranblomsten, som består i å skille safranen fra selve blomsten på kortest mulig tid og ikke minst folkefestivaler hvor regionale grupper deltar. De som plukker safranblomster er hovedrolleinnehaverne i denne fiestaen som har blitt arrangert hvert år siden 1963. Utstillinger, sportskonkurranser i tillegg til andre kulturaktiviteter som komplementerer programmet.

Mer info: www.rosadelazafran.net

Lurer du på hva safran er – og hva det kan gjøre for deg? Gå inn på www.settutenfra.net under helse, og les vår artikkel – som også har stått i en tidligere versjon av Magasinet Sett Utenfra.