Vi har 26 gjester og ingen medlemmer på besøk.

søndag, 31 mai 2015 10:00

Vinteren er en fin tid for Spa og klimaterapi

Written by

For tusener av år siden etterlot grekerne, araberne og romerne kilderike og mineralholdige kurbad. Dette kan vi nyte godt av i dag. Spania er umåtelig rikt på mineralholdig vann med lindrende egenskaper.

Hele 2000 steder registrerte kilder finnes i dagens Spania. Spania er derfor et av de større kurstedene i Europa. Mange av disse kurstedene har en unik beliggenhet som gjør at man også kan nyte vakker natur, utsøkt mat og vin for ikke å snakke om kunst og historie.

Kurstedene har gjennomgått omfattende restaurering de siste tiår og ny teknologi og kvalifisert helsepersonell har kommet til. Noen tilbyr også skjønnhetsbehandling i tillegg. Selv om kurbadene er restaurert har mye av det opprinnelige blitt bevart. Klimaet gjør også sitt til at spanske kursteder er attraktive. Noen ganger er det deilig å kunne flykte fra stress og krav en dag eller to. Mange av kurstedene er tilknyttet overnattingssteder slik at man kan kombinere ulike terapier på en dag eller to, slik at man får ordentlig hvilepuls.

Balneario de Archena er et av de flotteste i Spania. Anlegget ligger 75 km fra Murcia San Javier og 90 km fra Alicante, så det er fullt ut mulig med en dagstur, men det anbefales en overnatting for å få fult utbytte av behandlingene. Det er grei parkering både ute og inne, men parkeringshuset er nokså mørkt og trangt. Det er lett å finne frem, kun den siste biten er litt kronglete å kjøre.

På dette stedet kan du virkelig føle at du er hensatt til en svunnen tid! Varme kilder har sirkulert i grunnen i 15000 år og er viden kjent for sin helsebringende effekt. Vannet er svært rikt på både sovel, klor, sodium og kalk. Hele 8000 m2 med fossefall, boblebad, vannmassasje, aromaterapi, badstuer og avslapningsbasseng. Det er både helsepersonell og ulike terapeuter tilknyttet anlegget, så du er alltid i trygge hender. Interiøret må nesten oppleves, her har man tatt vare på mye av det gamle og pietetsfullt restaurert til en moderne standard. Det er flere hoteller tilknyttet anlegget slik at man kan kjøpe ulike pakker med behandling som inkluderer en eller flere overnattinger.

Når du kommer inn i anlegget merker du roen og freden. Spania er jo i utgangspunktet litt «mananaland», men her får du virkelig hvilepuls når du kommer inn. Lukter og lyder, lyden av vann og fossefall og den spesielle akustikken må nesten oppleves. Gamle badekar i marmor, søyler, antikke vegger og en behagelig varme og luftfuktighet. Dessverre er det ikke så mange engelsktalende av personalet her, men servicen er upåklagelig! Så med litt velvilje er det ikke vanskelig å kommunisere.

Det er flere restauranter tilknyttet stedet både ute og inne. Og i ulike prisklasser. Det smaker jo ekstra godt med en matbit ute i solen etter en avslappende behandling.

Det tilbys mange ulike behandlinger så det kan være lurt å bestille/bestemme seg på forhånd. Noen behandlinger krever også forhåndsbestilling! Ta en titt på balneariodearchena.com. Siden er på spansk, men bruk nettleserens oversetter så blir det forståelig hvis du ikke snakker spansk. Hotellene har egne nettsider på ulike språk hvor du også kan bestille behandling og opphold.

Last modified on mandag, 01 juni 2015 19:04