Vi har 47 gjester og ingen medlemmer på besøk.

tirsdag, 18 februar 2014 22:58

Ta deg en svømmetur!

Written by
Ta deg en svømmetur! © Dudarev Mikhail - Fotolia.com

”-for deres mor hadde sagt at svømming var sunt!”

Og det hadde hun helt rett i!

Denne populære barnesangen ble skrevet av amerikanerne Carringer/Kirk allerede i 1939 og rettighetene solgt for 200 dollar, noe de kanskje angret litt på?

© jeroval - Fotolia.comSvømming passer for nær sagt alle mennesker uansett fysisk helse. I Spania har mange eget svømmebasseng, de fleste byer har kommunale basseng både innendørs og utendørs, og sjøen er varm nok til å svømme i store deler av året. Det er sjelden badetemperaturen går under 14 grader i sjøen. Noen steder er bassengene tilpasset funksjonshemmede, f. eks hvis man er avhengig av rullestol. Dette gjelder også en del strender med såkalt universell utforming, noe som heldigvis er i ferd med å bli lovfestet.

Svømming har den store fordelen at kroppen blir mindre belastet enn ved andre typer trening. Har man noen fysiske handikap eller andre helsemessige utfordringer kan man allikevel nyte svømmingens gleder. Man kan bruke bare beina eller bare armene eller begge deler og allikevel ha god nytte av svømming som trening.

Allerede som barn har man alle anatomiske forutsetninger for å kunne flyte. Kan du ikke svømme, finnes det mange gode hjelpemidler for å flyte/svømme.

Ved å svømme trener du alle muskler i kroppen på en skånsom måte. Spesielt hvis du har problemer med leddene dine. Underarmene, biceps og leggene får spesielt mye mindre belastning. Koordinasjon og balanse trenes effektivt opp. Det samme gjelder kondisjon. Selvsagt avhengig av hvor mye du tar i og hvor lenge du svømmer. Det er ikke så mye som skal til for å forbedre din fysiske form! Du kan svømme på rygg eller drive med brystsvømming alt ettersom hva du trives med og hvilke forutsetninger du har. I tillegg er det bra for din psykiske helse, du blir glad av å bevege deg i vannet!

Så benytt mulighetene til å få en bedre fysisk og psykisk helse!

Ta deg en svømmetur!

Last modified on mandag, 02 november 2015 15:24