Vi har 28 gjester og ingen medlemmer på besøk.

torsdag, 25 februar 2016 04:00

Moe helse med fokus trygghet

Written by

 

Moe helse i Albir tilbyr nå en og bærbar trygghetsalarm gjennom det norsk-spanske firmaet Draug. Den lille alarmen, Safemate, er utviklet og produsert i Norge. 

Den kan benyttes overalt hvor det er mobildekning. Dermed kan man også ta dem med på reiser i hele verden! Den har også innebygget GPS og den kan brukes som voldsalarm. Alarmen er liten og med to knapper som gjør den enkel i bruk. Vaktselskapet er døgnbemannet av folk som snakker norsk. Målgruppen er også unge på ferie eller barn uten mobiltelefon.Bak Moe helse står sykepleieren Åse-Jill Moe Myklebust. Hun og familien har bodd på Costa Blanca siden 2011. Da begynte Moe Myklebust ved CAN- sentret som sykepleier. I november 2014 startet hun for seg selv. Gjennom Moe helse tilbyr hun hjemmesykepleie, hjemmehjelp, oppfølging og NADA-akupunktur.

Ruskoordinator i Norge

Åse-Jill Moe har nemlig også videreutdannelse innen rus. I Norge arbeidet hun som ruskoordinator før familien flyttet til Spania. Denne bakgrunnen skulle også føre til at hun i 2014 utdannet seg til NADA-akupunktør. Metoden er rettet mot rusmisbrukere og pårørende. NADA- akupunktur går ut på å hjelpe rusmisbrukere og pårørende med de følger et misbruk medfører både fysisk og psykisk. -Disse sliter ofte med stressrelaterte problemer. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler programmet i behandlingen innenfor rus- og psykiatri. Jeg synes ruspromblematikk og psykisk helse er spennende felt. Dette var bakgrunnen for at jeg tok kurs hos stiftelsen Retretten i Oslo. Slik fikk jeg kjenneskap til NADA-akupunktur og den gunstige innnvirkningen dette har for rusmisbrukere og deres pårørende. I 2014 ble jeg autorisert akupunktør innen dette feltet. -Jeg videreutdanner meg nå innen samme tema, denne gang tar jeg master.

Mestring og myndiggjøring

Det virker som den travle småbarnsmoren har et misunnelsesverdig overskudd. I februar avslutter hun et mastergradstudium ved høgskolen i Volda. Studiet heter “ Mestring og myndiggjøring”.-Masteroppgaven jeg skriver gjelder pårørende til voksne rusavhengige. Jeg skal opp i muntlig eksamen i februar og er da ferdig. Som om ikke livet som småbarnsmor, eget firma og studier er nok, sitter hun også som 1.vara i kirkerådet foruten engasjementet i FAU. Og hun trimmer jevnlig.Siden hun har har viderutdannet seg helt siden hun ble ferdig utdannet sykepleier, er det naturlig å spørre om hun skal fortsette med studier også etter dette.-Nei. Nå anser jeg meg som ferdig, smiler hun.

Opptatt av sunn livsstil

Hun viser frem et bilde av seg i Skårasalen i Møre og Romsdal. Bak skimtes de mektige og snødekte fjellene Rognestøylstindane og Klovetindane på Sunnmøre. Mellom to steinrøyser er det åpent fall rett ned i døden om uhellet er ute! Men Åse-Jill Moe Myklebust står uredd med en fot plassert på hver sin steinrøys i gapet mellom juvet og med armene strukket i været. Da temaet eksremsport kommer opp, bedyrer hun imidlertid at hun ikke driver med dette. -Men jeg liker å gå i fjellet , enten det er i Norge eller Spania. Her i området går jeg i Sierra Helada. Eller jeg jogger til fyret. For tiden går jeg også på på yoga. Det er viktig for meg å holde meg i form, avslutter den spreke sunnmørsdamen.

Moe helse har nettside

omsorg1.com

Last modified on onsdag, 02 mars 2016 19:17