Vi har 46 gjester og ingen medlemmer på besøk.

mandag, 29 juni 2015 08:14

Går det an å spise seg til strålende, myk og vakker hud?

Written by

Det er mye som tyder på det. Her er Birgittes favoritter blant skjønnhetsmaten som huden elsker:

CHIAFRØ

Ikke la deg lure av størrelsen på disse søte små frøene! De inneholder nemlig mengder med omega-3, antioksidanter og mineraler, som er essensielle for huden. Omega-3 er betennelseshemmende, øker blodsirkulasjonen, styrker cellemembranene og motvirker tørrhet. Putt chiafrø i din daglige smoothie, lag chiagrøt, bruk det som topping på havregrøt, yoghurt eller müsli eller dryss det over salaten. Økologiske nchiafrø finner du i helsekostbutikker og på nettet.

MANDLER

Mandler er stappfulle av vitaminer, mineraler, protein, fiber og antioksidanter. De er spesielt rike på E-vitamin, som beskytter mot UV-stråler og frie radikaler, og motvirker derfor rynker og tørrhet. Spis en håndfull mandler som snacks, bruk hakkede mandler i granola eller som topping på yoghurt eller desserter, eller bruk mandelmel i baking. Du kan også bruke denne oppskriften og lage ditt eget mandelsmør som smaker helt nydelig på brødskiven. På Helios får du økologiske mandler i løsvekt.

KOKOSOLJE

Laurinsyren i kokosolje har antimikrobielle egenskaper, som blant annet kan motvirke acne og urenheter. Kokosoljen er rik på antioksidanter og har mykgjørende og helbredende effekt på huden. Bruk den til steking, baking, i desserter og i smoothies. Gå alltid for en kaldpresset og økologisk variant, som du enkelt finner i helsekostbutikker og i velassorterte matbutikker.

AVOCADO

Denne vidunderfrukten er proppfull av sunne fettsyrer som holder huden myk og smidig, og antioksidanter og vitaminer, som beskytter og reparerer. Blant annet er den rik på A-vitamin som virker fornyende på hudceller. Avocado er genialt i smoothies, der den gir en kremete og silkemyk konsistens eller som pålegg på ristet brød med litt chiliflak og himalayasalt på. Eller du kan alltids ha den i salat eller lage en god guacamole.

BÆR

Alle slags bær er rike på antioksidanter, som beskytter huden mot tidlig aldring, virker styrkende på bindevevet og er betennelsesdempende. Det høye C-vitaminnivået i bær er supert for kollagenproduksjonen og beskytter huden mot skade fra UV-stråler. Så kjør på med økologiske bær, bruk det i smoothies, på grøt, i yoghurt, i desserter eller som pålegg. Jeg kjøper økologiske frosne bær på ICA. Du finner både frosne og ferske bær på Helios og andre velassorterte helsekostbutikker.

SPINAT

Her har du naturens egen rynkekrem. Spinat er nemlig rik på både C- og E-vitamin og betakaroten, som alle tre beskytter huden mot skadelige UV-stråler, styrker huden og gir den glød. Bruk spinat i grønne smoothies, ha en stor håndfull i ferskpresset juice, bruk fersk spinat i salat, sleng det i en suppe eller sautér det som tilbehør til middag. Gå for økologisk spinat hvis du har tilgang til det, siden spinat sprøytes ganske hardt. Kommer du over fersk økologisk spinat, er det lurt å kjøpe inn mye og så legge i fryseren.

Gjengitt med tillatelse av Birgitte Magnussen fra hennes blogg.

Last modified on mandag, 02 november 2015 15:27