Vi har 42 gjester og ingen medlemmer på besøk.

fredag, 17 april 2015 19:02

Delfinkraftens Qi Gong

Written by

SETT UTENFRA fikk gleden av å teste Delfinkraftens Qi Gong hos Karin Rød. Vi har tidligere deltatt i «foryngelsesqigong» etter Biyunmetoden, noe du kan lese mer om på våre nettsider www.settutenfra.net.

BAKGRUNN

Grandmaster Fan Xiulan, grunnleggeren av Biyunakademiet skapte metoden i et samarbeidsprosjekt med Ørebro universitet, institutt for idrett og helse, blant annet for å utdanne svensk helsepersonell og spaterapeuter. Selve metoden baserer seg på den urgamle kinesiske medisinens «bionisk terapi». Vitenskapen baserer seg på teorien om meridianene og kunnskapen om de indre organenes funksjon. Delfinkraftens Qi Gong er en av metodene i Biyun, medisinsk QI Gong som har sine røtter i tradisjonell kinesisk medisin.

ALLE ALDRE

Det som er unikt med Qi Gong er at alder er ingen hindring. Enten man er 12 år eller 90 kan man utøve Qi Gong for å styrke egen helse og motvirke sykdom. I tillegg sitter du igjen med en behagelig indre ro. Selv om du har bevegelsesproblemer kan du delta i dette treningsopplegget.

ØVELSENE

Det er lett å lære seg øvelsene. De er myke og vakre samtidig som kroppen din styrkes. Sammen med øvelsene spilles det vakker kinesisk musikk kombinert autentiske lyder av delfiner og havet. Den urgamle kinesiske metoden har kunnskaper om hvordan lyd kan brukes for å styrke indre organer og helsen vår. Instruksjonene leder deg inn i en dyp avslappet tilstand. Du får med deg en cd som gjør det enkelt å trene på egenhånd. Du trenger ikke noe spesielt utstyr eller lokale for å trene, du kan trene hvor som helst. Det er imidlertid en fordel med behagelig påkledning. Programmet tar rundt en halv time å gjennomføre.

EFFEKT AV TRENING MED QI GONG

Treningsmetoden lindrer blant annet stress, nedstemthet, glemsomhet, søvnvansker og kan lindre en rekke livsstilssykdommer. Den har også vist seg å ha god effekt f. eks parkinsonpasienter for å oppøve god balanse og bedre kontroll. Men øvelse gjør mester! Du må trene jevnlig for å opprettholde effekten.

Har du lyst å prøve deg, kommer det et kurs i April i Torrevieja. Kontakt Karin Rød: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., for mer informasjon og påmelding.

Last modified on mandag, 02 november 2015 15:27