Vi har 141 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Aprilnytt om helse

Written by

Ukritisk bruk av antibiotika har ført til mange resistente bakterier. Samtidig har antibiotika også reddet mange liv. Går man 20 år tilbake i tid var det vanlig å forvente en resept på antibiotika ved ethvert legebesøk. Det er mange tilstander som går over av seg selv kun med lindrende behandling som f. eks smertestillende, nesedråper, slimløsende midler osv.  I dag vet man at antibiotika ikke har noen effekt på virus. Leger skoleres i dag i restriktiv bruk av antibiotika.

 

 

Mindfulness hjelper smertepasienter. 14 internasjonale studier viser at mindfulness øker livskvaliteten til smertepasienter, men minsker ikke intensiteten av smerter. Det vil i praksis si at smertepasienter håndterer smertene på en bedre måte.

 

B-vitamin synes å redusere tilbakefall av hudkreft. Studien ble gjennomført i Australia hvor hyppigheten av hudkreft er stor. Man antar at 50% av en australske befolkning vil få hudkreft en eller annen gang i løpet av livet. Inntak av B-vitamin to ganger daglig viste seg å ha en gunstig effekt på tilbakefall av hudkreft.

 

Kombinasjonen cellegift og urter/ulike kosttilskudd kan være uheldig. Mange produkter kan påvirke effekten av cellegift og noen kan sågar utløse blødinger. Går du på cellegift er de derfor viktig å ha en åpen dialog med din lege/behandler om alle tilskudd du tar.