Vi har 27 gjester og ingen medlemmer på besøk.

mandag, 04 april 2016 17:19

Aprilnytt om helse

Written by

Ukritisk bruk av antibiotika har ført til mange resistente bakterier. Samtidig har antibiotika også reddet mange liv. Går man 20 år tilbake i tid var det vanlig å forvente en resept på antibiotika ved ethvert legebesøk. Det er mange tilstander som går over av seg selv kun med lindrende behandling som f. eks smertestillende, nesedråper, slimløsende midler osv.  I dag vet man at antibiotika ikke har noen effekt på virus. Leger skoleres i dag i restriktiv bruk av antibiotika.

 

 

Mindfulness hjelper smertepasienter. 14 internasjonale studier viser at mindfulness øker livskvaliteten til smertepasienter, men minsker ikke intensiteten av smerter. Det vil i praksis si at smertepasienter håndterer smertene på en bedre måte.

 

B-vitamin synes å redusere tilbakefall av hudkreft. Studien ble gjennomført i Australia hvor hyppigheten av hudkreft er stor. Man antar at 50% av en australske befolkning vil få hudkreft en eller annen gang i løpet av livet. Inntak av B-vitamin to ganger daglig viste seg å ha en gunstig effekt på tilbakefall av hudkreft.

 

Kombinasjonen cellegift og urter/ulike kosttilskudd kan være uheldig. Mange produkter kan påvirke effekten av cellegift og noen kan sågar utløse blødinger. Går du på cellegift er de derfor viktig å ha en åpen dialog med din lege/behandler om alle tilskudd du tar.

 

 

Last modified on lørdag, 21 mai 2016 05:31