Vi har 40 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Hva bør du unngå og hva bør du gjøre for å passe på helsen

Helsetips (49)

Det er ikke bare til jul man kan få vel mye tung mat i seg; med påfølgende protester fra mageregionen. Hva gjør man så? Her er noen praktiske forslag.

Kanskje skulle man si «helse i hver tåre» - for det å skjære løk kan være en tåredryppende sak. Årsaken til dette er cysteinet i løken som inneholder en svovelinneholdende aminosyre. Dette cysteinet blir omdannet til svovelgass når du skjærer i løken og dette irriterer øynene så vi begynner å «gråte».

Opprinnelse

 Visste du at buddhistene ser på sitron som en velsignet frukt? Sammen med granateple og fersken regnes denne gule litt sure og friske frukten som velsignet. Og det er jo slettes ikke uten grunn. I land sitronen der har vært tilgjengelig, har den vært benyttet i folkemedisinen i uminnelige tider.

Hypoglykemi

Hypoglykemi er vanligvis noe man forbinder med mennesker som har diabetes type 1 eller 2. Helt enkelt forklart skjer det at blodsukkeret synker til et lavt nivå og det kan oppstå en rekke farlige og ubehagelige tilstander for kroppen. Dette kan også skje hos personer som ikke har diabetes, men er svært følsomme for svingninger i blodsukkeret.

Selve ordet vitamin betyr et organisk stoff som man må tilføre kroppen fordi kroppen ikke produserer tilstrekkelig av dette selv. Kroppen kan ved hjelp av sollys danne D-vitamin når huden utsettes for sollys. Den beste tiden på dagen å oppholde seg i solen er mellom kl. 1100 – 15.00 avhengig av land og årstid. Noen kaller D-vitamin et provitamin ettersom kroppen til en viss grad kan danne det selv.

Bare noen få kilometer utenfor Alicante by finner du Muhcamiel rehabiliteringssykehus. I meget vakre omgivelser omgitt av frodige hager i helt typisk middelhavsnatur.

Luis Lopez Gonzalez, overlege i kardiologi og indremedisin er utdannet i Murcia. Siden 1999 har han arbeidet både i Spania og i Norge. Han har utdanning som kardiolog og indremedisinspesialist fra Sverige. Han snakker spansk, svensk, norsk og engelsk. Siden 2011 har han vært virksomhetsleder på den kardiologiske avdelingen på. Han virker nå ved Tres Coronas, SwedMed Heart Center, Orihuela Costa. Hospital Clinica i Benidorm. Han deler her viktig og nyttig informasjon om hjertesykdom med våre lesere.

Thorvald Stoltenberg: «det er mye god helse i forelskelse». Det er hormonet Fenyletylamin som frigjøres i hjernen og gir en»god rus»! (red.anm).

Den norske sykepleieren Åse-Jill Moe tilbyr nå akupunktur med base i Albir. Nylig ble hun sertifisert NADA-akupunktør. NADA- akupunktur går ut på å hjelpe rusmisbrukere og pårørende med de følger et misbruk medfører både fysisk og psykisk.

Charlotte Gade som driver praksis i Los Montesinos deler noen viktige tanker med våre lesere, tanker som både gir rom for refleksjon og diskusjon.

Kanskje er ikke fett det første du tenker på nå rett etter jul? Uansett, fett er viktig for kroppen, bade for hjernen din og for musklene og en rekke andre organer. Her får du noen tips og råd i forhold til bruken av fett i matlaging.

Sukkersyke, diabetes 1 og diabetes 2 og mange andre varianter…. Vi gir deg en liten innføring i de to vanligste formene for sukkersyke.

Vad kan vi göra för att förebygga

  • God handhygien med handsprit
  • Boosta med vitaminer, C-vitamin Zink, Echinacea (naturläkemedel)
  • Dricka mycket
  • Undvik rökning
  • Nys och hosta i ärmen
  • om möjligt undvik stora folksammlingar

Förkylning orsakas av virus, som ger infektion i de övre luftvägarna. Eftersom antibiotika inte är verksamt på virus, så används symtomlindrande behandling inom skolmedicinen. Här hittar Du istället de traditionellt mest använda naturläkemedlen mot förkylning, som baseras på örtextrakt. De stimulerar immunförsvaret och hjälper kroppen att skonsamt försvara sig själv mot förkylningen på flera sätt samtidigt.

Det var vært mye fokus på palmeolje i media den senere tid. Men hva er egentlig denne oljen?

BRER OM SEG

Selve ordet ortoreksi er satt sammen av ordet orto som betyr rett og riktig og ordet reksi som betyr appetitt. I dag er ikke dette regnet som noen egentlig diagnose, men fenomenet sprer seg, så det er kanskje bare et tidsspørsmål.

Forskere ved Lincoln universitetet har gjennomført et studie av røykere. Det viser seg at røyking øker sjansen for brudd i kroppen med inntil 50%.

ER GRØNN TE ET VIDUNDERMIDDEL SOM VIRKER PÅ ALT?

Man kan lett sitte igjen med det inntrykket etter all reklamen for produkter som inneholder grønn te eller ekstrakter/produkter med grønn te. Vi har skrevet en faktaartikkel om grønn te tidligere, se våre nettsider: www.settutenfra.net.

ALDERSFORANDRINGER

Med skjels år og alder er det flere ting på kroppen som siger nedover. Dette skjer også med øyelokkene. Hos noen blir forandringen så stor at det skaper synsforstyrrelser med tunge ubehagelige hudfolder.

Fedmeenheten ved Quiron Hospital i Torrevieja tilbyr en sikker løsning for vekttap med ulike typer kirurgi og proff oppfølging. Dette er en tverrfaglig enhet som består av anerkjente eksperter innenfor områdene endokrinologi, ernæring, psykologi, kirurgi og endoskopiske teknikker med avansert utstyr.

BLÅBÆR

Kan blåbær senke blodtrykket ditt? En nylig utført studie viser at daglig inntak av blåbær kan bidra til å senke blodtrykket hos kvinner. Imidlertid behøves større studier for å bekrefte dette.

I vår serie om helseinstitusjoner for skandinavere langs kysten, er vi denne gang kommet til Casa Verde i Torre de la Horadada. Sykehjemmet ligger helt sør i Alicante-provinsen, få kilometer fra Murcia-grensen. Et svært solsikkert sted.

Oftalmologi er et av de områdene innen medisinen hvor det er gjort store teknologiske fremskritt de siste årene, med stærkirurgi og refraktiv kirurgi (eliminering av behov for briller) som de største nyvinningene i året 2014.

Gjennom tidene har skomotene forandret seg ganske radikalt. Sko skal jo ha mange formål, løpe, gå, spasere, promenere, klatre, gå i terreng og ikke minst matche klær både til hverdag og fest.

Stadig flere mennesker i den vestlige verden sliter i dag med søvnproblemer. Et høyt krav til effektivitet og mye stress i forhold til alle dagens plikter og krav. Digital tilgjengelighet døgnet rundt. Svært mange sliter med å finne roen og søvnen. Selvsagt kan du få resept på sovetabletter, men de har en del ubehagelige bivirkninger og noen kan virke vanedannende. Her får du noen tips til andre løsninger som kan hjelpe deg med å finne tilbake til den naturlige søvnen.

Naprapati er en behandlingsform som bygger på manuell medisin. Med begrepet manuellmedisin menes at man som naprapat bruker hendene for å undersøke og behandle dysfunksjoner i menneskets bevegelsesapparat; det vil si muskler og skjelett som igjen påvirker kroppens nervesystem.

Må du kjøpe solbriller til tusenlapper eller holder det med briller til 5 euro?

Oppholder du deg i solen utsettes du for den usynlige og skadelige utrafiolette strålingen (UV). Dette i tillegg til det synlige skarpe lyset. UV stråler kan også slippe gjennom selv om det er skyet vær.

Side 1 av 2